Hlavní obsah
Hry

Marvel United: Spider-Geddon – zachraňte svět v kůži Spidermana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Marvel United: Spider-Geddon

Desková hra Marvel United nabízí jednoduchý mechanismus vhodný pro hraní s dětmi, kde se můžou vžít do svých oblíbených superhrdinů.

Článek

Série Marvel United se v češtině dočkala dalšího titulu, tentokrát věnovaného postavě Spidermana. V krabici tak objevíte 6 kladných postav různých variant tohoto hrdiny, 2 postavy záporáků a 2 antihrdiny.

Foto: Pavel S

Marvel United má vždy kvalitní zpracování figurek

Hra je samostatně hratelná a samozřejmě kombinovatelná s předešlými tituly. Marvel United je založený na systému vykládání karet, které ovlivňují průběh vašeho plánování, jak zastavit padoucha pobíhajícího po různých lokacích.

Foto: Pavel S

Rozehraná hra za čtyři hrdiny.

Před začátkem hry si zvolíte padoucha, kterému chcete čelit, náhodně vyberete tři mise a do kruhu vyložíte 6 karet lokací. Každý z hrdinů má vlastní balíček karet, stejně tak i padouch, který vyloží první kartu. Ta určí jeho pohyb, přidání zločinců a civilistů do lokací a někdy spustí takzvaný efekt BAM. Na ten se váže několik akcí, které komplikují život hrdinům.

Foto: Pavel S

Balíčeky hrdinů

Po vyhodnocení jsou na řadě hráči, ti postupně vykládají po jedné kartě do stejné řady a tvoří tak dějovou linku. Vyložená karta určí, jaké akce a v jaké síle má hráč dostupné, zesílené symboly z předešlé zahrané karty.

Foto: Pavel S

Dějová linka hry

Po třech hráčských kartách následuje padouch, jeho prodleva se zkracuje v závislosti splněných misí. K vítězství je samozřejmě potřeba porazit padoucha, abyste však na něho mohli útočit, je třeba splnit dvě mise, jako je záchrana obyvatel, nebo chytání zločinců.

Foto: Pavel S

Nejdříve je třeba splnit mise, až pak vyřídit padoucha

Marvel United je jednoduchá kooperativní záležitost bohatá na dějové situace, kterou zahrajete za pár minut. Funguje dobře ve více hráčích i v sólu, vhodná pro starší děti (věková hranice je dost nadsazená), vše je jasné ze symbolů.

Foto: Pavel S

Hrdinové i antihrdinové

Pro náročnější hráče můžete přidat karty výzev, nebo použít vybavení pro své hrdiny. Tento set je zaměřený hlavně na fanoušky Spidermana, ale je vhodný i jako vstupní hra do Marvel United. Největší uplatnění vidím při rodinném stolu, zvlášť s dětmi, které baví Marvel svět.

Foto: Pavel S

Marvel United: Spider-Geddon

Kooperativní hra pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 14+ a herní dobou do 45 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz