Hlavní obsah
Hry

MLEM Vesmírná Agentura - Hra nejen pro milovníky koček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

MLEM

Tato hra pochází od zaručeného autora, vhodná hlavně k rodinnému stolu, kde všichni budou mít vyrovnané šance, hlavní je se nebát zariskovat.

Článek
Foto: Pavel S

Mlem

Na pozadí hry se přesuneme do roku 2075, kdy vládu nad světem převzaly kočky a jejich nové cíle směřují do kosmu. Všemožní kočičí specialisté se předbíhají v epickém závodě o ovládnutí celého vesmíru. Kdo získá do svých tlapek nekonečné zdroje z mléčné dráhy?

Foto: Pavel S

Netradiční herní plán z neoprenu na stole vypadá parádně

Cílem hry je získat co nejvíce bodů do momentu, než některý z hráčů umístí svého posledního osmého astronauta, nebo po 11. havárii lodě. V obou případech hra okamžitě končí. Každé kolo se jeden hráč stane kapitánem, ten si zvolí astronauta podle schopnosti a položí na první místo v lodi, zbylí hráči obsadí postupně ostatní místa.

Foto: Pavel S

Raketa, na kterou vyšlete své astronauty a určí pořadí výstupu

Kapitán při startu hodí všemi 6 kostkami, hodnoty, které padnou, jsou potřeba k letu lodi. Dráha vyznačená na herním plánu má body určující potřebné hodnoty kostek pro úspěšný posun.

Foto: Pavel S

Každý bod dráhy letu má své symboly potřebné k pokračování. V tomto příkladu lze využít kostku s jedničkou a palivem.

Celkový postup určí součet použitých hodnot, je třeba využít vždy všechny kostky se stejnou hodnotou, ty se pak odloží a pro pokračování letu jsou nepoužitelné, minimální počet kostek je vždy jedna.

Foto: Pavel S

Začátek dráhy a počítadlo havárií

Během letu máte možnost vystoupit na planetách a měsících, připojených k záchytným bodům. Vystupuje se v pořadí hráčů a pokud vystoupí kapitán, nahrazuje ho další hráč v pořadí a hází se zbylými kostkami. Kolo skončí, jakmile všichni vystoupí, nebo se některému kapitánovi nepodaří hodit ani jeden potřebný symbol, v takové případě loď havaruje a zbylí cestující se vrací k hráčům.

Foto: Pavel S

Všech 8 astronautů, každý má svojí zvláštní schopnost

Každý astronaut má vlastní speciální schopnost ovlivňující let, nebo bodování. Body získáte za obsazené planety a měsíce.

Foto: Pavel S

Hráčské desky

MLEM je jednoduchá tak trochu hazardní hra, kde pokoušíte své štěstí a sem tam ho ovlivníte schopností astronauta. Má velmi přístupnou hratelnost a pokud si chcete snížit podíl náhody, je možné přidat moduly, ve kterých se třeba setkáte i s ufem.

Foto: Pavel S

Přídavná modul UFO

Celý vizuál a zpracování je velmi kvalitní, především herní plán, který je z neoprenu, na stole vypadá perfektně. Cílová skupina je hlavně rodina, ale když si zjistíte jméno autora, čímž je Reiner Knizia, tak víte, že máte zajištěnou zábavu i pro dospělé.

Rodinná hra s vesmírnou tématikou určená pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 8+ a herní dobou okolo 45 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz