Hlavní obsah
Hry

Moje první akvárko - malují vaše děti rády?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Moje první akvárko

V této jednoduché kreslící hře budete obkreslovat tvary ryb, krmiva, chaluh a na konci bude vše obodováno. Zvládnou už i nejmenší hráči.

Článek

V této dětské hře si na předpřipraveném papíře stvoříte vlastní akvárium, podle pokynů budete zakreslovat rybičky, chaluhy a taky nesmíte zapomenou na potravu. Ale pozor, všechny zakreslené prvky mají své přísné bodové podmínky.

Foto: Pavel S

Archy papíru pro různé obtížnosti a počítadlo kol, které můžete využít jako návrh svého akvária.

Hra má celkem tři druhy obtížnosti, na její základě pak partie trvá 5 kol u lehké obtížnosti a 7 kol u střední a těžké. Každý hráč začíná s archem papíru představujícím akvárium a ve svých tazích se střídáte.

Foto: Pavel S

Šablony na obkreslování ryb.

Celý tah spočívá v hodu kostkou, která určí, co máte zakreslit do svého akvária. Zakreslujete buď konkrétní ryby, nebo úkol, ten si vybíráte ze dvou tažených žetonů, které určí, zda zakreslíte krmivo, nebo chaluhy.

Foto: Pavel S

Pro obkreslení můžete zvolit i tuto variantu.

Vše co zakreslujete má daná svá pravidla, jak se s čím mohou překrývat, nebo nepřekrývat. Například ryby se nemohou překrýt, ale krmivo musí být uvnitř ryby, kde se ale opět nesmí překrýt s jiným krmivem. Na základě splněných podmínek získáte body v závěru hry a hráč s nejvíce body vítězí. Vyšší obtížnosti přidávají více žetonu úkolu, které mají další obtížnější podmínky.

Foto: Pavel S

Žetony úkolů.

Moje první akvárko kombinuje kreslení, tvořivost a hru do jednoho celku, který děti mají rády. Autorům se zde podařilo vytvořit jednoduchou hru, kterou zvládnou už ti nejmenší a vydrží u ní i když dohrajete, protože své akvárium si můžete dotvořit barevně podle libosti. Během hraní si v podstatě vytvoříte obodovanou omalovánku.

Foto: Pavel S

Nakonec si své akvárium můžete pěkně vybarvit.

Graficky je hra pěkně barevná, tvary ryb jsou jednoduché a máte možnost použít vnitřní, nebo vnější šablony. Výhodou je samozřejmě postupné stěžování obtížnosti. Máte-li v plánu zabavit děti, tohle je jedna z možností, která zabere.

Foto: Pavel S

Moje první akvárko

Kreslící hra pro nejmenší určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 4+ a herní dobou okolo půl hodinky. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz