Hlavní obsah
Hry

Northgard - rozšiřte si zážitek z této strategické hry

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Northgard - rozšíření

Společně s dotiskem jsou k mání i dvě rozšíření, které nabídnou další obsah a navýší variabilitu hry.

Článek

Northgard je strategická hra na motivy počítačového titulu, kde objevujete nová území, získáváte suroviny, stavíte nové budovy a samozřejmě bojujete o nové kusy země s protihráči. Vše se řídí akcemi ze zahraných karet a vlastnostmi vašeho klanu. Už základ nabízí obsáhlý herní materiál, ale i tak je co přidávat. Rozšíření navýší vaše možnosti a hra se stane více taktickou a dobrodružnou.

Foto: Pavel S

Náčelníci, rozšíření pro bojové hráče.

Rozšíření Náčelníci vnesou do hry větší asymetrii a to v podobě konkrétních postav klanu, které zvýhodňují hráče v souboji a obraně. Proto jde vytušit, že toto rozšíření cílí hlavně na bojové hráče, kteří si zvolí vlastního náčelníka s jedinečnou schopností a využijí ho k drancování.

Foto: Pavel S

Náčelníci přidávají nové postavy s jedinečnými vlastnostmi.

Pro lepší rozlišení jsou přiloženy barevné podstavce a pro přehlednost hráčovy oblasti jsou k dispozici modulární desky, které obsahují lama kartu, vlastnosti klanu a přesně daná místa pro karty.

Foto: Pavel S

Modulární desky pro hráče, které mají vše potřebné .

Rovněž se navýší karty vylepšení klanů, které se týkají přímo náčelníků a jako bonus je náhrada žetonu obrněné medvědice za krásnou plastovou figurku.

Foto: Pavel S

Divočina je spíše pro dobrodruhy a hráče, kteří mají rádi výzvy.

Druhé rozšíření Divočina rozšiřuje hlavně modul Monstra, které je součásti základu. V balení tak naleznete pět nových monster, které mají rozmanitější schopnosti.

Foto: Pavel S

Monstra mají své jedinečné vlastnosti.

Společně s monstry objevíte nové krajiny s neprostupnými hranicemi, jezero bohaté na jídlo, nebezpečné bažiny, nebo konkrétní dílky vztahující se na určitá monstra. Celkem tedy 11 nových desek divočiny, které přidají na rozmanitosti herního plánu.

Foto: Pavel S

Nové desky krajin nabízí nové typy.

Tato dvě rozšíření mají určitě co nabídnout, ať už pro hráče, kteří preferují agresivnější styl hraní, nebo pro průzkumníky vyhledávající výzvy, kteří radši bojují se samotnou hrou.

Foto: Pavel S

Výprava do hnízda monstra.

Jednotlivé moduly jde samozřejmě kombinovat, nebo stačí využít nové krajiny s hráčskými deskami. Zapojení veškerého obsahu je pak spíše pro otrlejší hráče a využil bych v menší počtu hráčů, jinak se herní plán poměrně přeplňuje. Každé rozšíření má svůj insert, do kterého vše pěkně pasuje. Jediné, co stále chybí, je sólo mód, tak snad příště.

Foto: Pavel S

Northgard: Rozšíření

Dvě rozšíření hry Northgard: Země nepoznané s podtitulem Náčelníci a Divočina u nás stejně jako základ vydává a mě poskytlo vydavatelství TlamaGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz