Hlavní obsah
Hry

Noví vyšetřovatelé do vaší sady Arkham Horror LCG, svět Lovecrafta je zase o něco větší

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Arkham Horror: Karetní hra - Odkaz Dunwiche - Rozšíření pro vyšetřovatele

Rozšíření Odkaz Dunwiche pro vyšetřovatelé nabídne dalších pět postav z tohoto temného světa a rozroste se tak zážitek ze hry plné temného napětí.

Článek

Toto rozšíření vychází z původního cyklu The Dunwich Legacy a naleznete v něm všech pět nových vyšetřovatelů a více jak 200 karet hráčů. Kampaňové součástí vychází v samostatném rozšíření. A na jaké postavy se můžete těšit?

Foto: Pavel S

Arkham Horror Odkaz Dunwiche: rozšíření pro vyšetřovatelé

Rex Murphy - díky svým schopnostem je ideální pro detailní vyšetřování, neunikne mu žádná stopa. V boji už tak moc obratný není, ale nevzdává se snadno.

Foto: Pavel S

Každá nová postava má svůj balíček karet.

Zoey Samarasová - přímočařejší postava ideální pro boj, stačí ji dát zbraň a začne likvidovat nepřátele, jak na běžícím pásu. Naopak ve scénářích, kde je nedostatek protivníků, toho moc nenadělá, ale i tak je to vhodná postava pro začátečníky.

Foto: Pavel S

Sady lze kombinovat s balíčky ze základní hry.

Jenny Barnesová - má všechny vlastnosti vyrovnané, její silnou stránkou jsou peníze. Pro vyniknutí jejích rysů se potřebuje rozvíjet společně s kampaní.

Foto: Pavel S

Rozšíří se tak možnosti a nové zážitky.

Jim Culver - jazzový hudebník se svojí mystickou hudbou. Jeho silnou stránkou je přeměňovat lebkové žetony na nulové hodnoty.

Foto: Pavel S

Arkham Horror Odkaz Dunwiche: rozšíření pro vyšetřovatelé

Pobuda Pete - ve skutečnosti tvoří duo se svým věrným čtyřnohým přítelem Dukem. Tato dvojice umí dobře spolupracovat ve všech činnostech, díky tomu patří mezi univerzální vyšetřovatelé.

Foto: Pavel S

Najde se i postava pro milovníky psů.

Arkham Horror Karetní hra patří k takzvaným LCG hrám, kde si tvoříte balíčky vyšetřovatelů, procházíte s nimi kampaní a získáváte nové zkušeností. Jedná se o kooperativní hru velmi vhodnou pro sólové hraní. Temný svět spisovatele H. P. Lovecrafta je zde věrohodně zachycen a grafické zpracování dodává správnou tematickou atmosféru. Pro nadšence tohoto titulu je rozšíření s vyšetřovateli povinnost. Nabízí nové možnosti, jak pokořit scénáře, zvýší variabilitu a navodí zcela nový zážitek.

Foto: Pavel S

Arkham Horror Odkaz Dunwiche: rozšíření pro vyšetřovatelé

Rozšíření karetní hry určené pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 14+. Česky vydává vydavatelství BlackFire, které mi hru zároveň poskytlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz