Hlavní obsah
Hry

Pán prstenů: Duel o Středozem- postavíte se na stranu Froda, nebo Saurona

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Pán prstenů: Duel o Středozem

Přístupná předělávka úspěšného titulu 7 divů světa zasazená do Tolkienové Středozemě.

Článek

Tato hra zasazena do Středozemě vás posadí na jednu ze dvou stran. Společenstvo prstenu, které se snaží bránit svobodné rasy a Saurona, toužícího po moci. Kdo bude úspěšný, zničí Frodo se svými společníky prsten, nebo bude polapen a navždy zatracen?

Foto: Pavel S

Připravená hra

Průběh celé partie je rozdělen na 3 kapitoly, během kterých máte několik možností vyhrát. Začíná hráč hrající za Saurona a dále se střídají. Ve svém tahu máte dvě možnosti, vzít si kartu, nebo lokaci. Karty berete z nabídky, která se s každou kapitolou liší a pouze karty, které nejsou jinými překryty.

Foto: Pavel S

Nabídka karet, kde jsou přístupné pouze karty spodní řady, které nejsou překryty jinou kartou.

Následně se karta zahraje, nebo odhodí a získáte tím mince. Karty jsou šesti barev, podle kterých jsou zaměřené na určité efekty. Šedé karty poskytnou dovednosti, díky kterým máte přístupnější nákup karet, červenými kartami se rozrůstáte v regionech Středozemě, zelenými navazujete spojenectví s národy, žluté se mění na mince, kterými doplácíte chybějící dovednosti a modré vás posunou na stupnici putování.

Foto: Pavel S

Karty vykládáte před sebe a tím vylepšujete své možnosti.

V poslední fázi přijdou na řadu fialové karty, které mají různé efekty, většinou zaměřené na ovládání regionů. Získáním lokace si hráči upevňují pozici regionu pevností.

Foto: Pavel S

Všech sedm lokací, které ideálně je třeba ovládnout.

Ovládnutí sedmi regionu je jedna z okamžitých výher, další možností je podpora šesti národů, nebo doputování Froda na Horu Osudu, popřípadě jeho dopadení. Pokud ani jedna podmínka nenastane, vyhodnotí se převaha ve Středozemi.

Foto: Pavel S

Po Středozemi stavíte hradby a rozesíláte vojska.

Duel o Středozem je velmi očekávaná předělávka slavného titulu 7 divů, má v sobě vše podstatné z předlohy i jejího rozšíření. Všechny mechaniky jsou ucelené a dalo by se říci, že o něco zjednodušené a tím pádem více přístupnější většímu publiku.

Foto: Pavel S

Ukazatel putování

Vizuálně zaujme od prvního pohledu, nádherné ilustrace zachycující atmosféru Tolkienova světa, tím ale tematičnost končí. Hrajete-li za dobro, nebo zlo, vaše akce a možností se nijak neliší, to může některým hráčům vadit. Na druhou stranu si tímto zachovává svoji přístupnost.

Foto: Pavel S

Rozložení pro třetí kapitolu.

Díky několika možnostem, jak zvítězit, partie neupadají do stejných kolejí a je stále co objevovat. Stávající majitelé 7 divů tento duel nejspíš moc nenaláká, jestliže jim svět Tolkiena nic neříká, ale mají možnost touto verzí zasvětit méně zkušené hráče do svého oblíbeného titulu. Naopak fanoušci Froda a jeho party budou nadšení.

Foto: Pavel S

Pán prstenů: Duel o Středozem

Karetní hra založená na mechanikách 7 divů světa s vizuálem Pána prstenů, která je určená pro 2 hráče s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do 45 minut. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz