Hlavní obsah
Hry

Pán prstenů: Výprava k Hoře osudu se stane dobrodružstvím pro celou vaši rodinu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Pán prstenů: Výprava k Hoře osudu

Desková hra na motivy slavné trilogie, do které díky jednoduchým pravidlům a kooperativním způsobem zapojíte své děti a zažijete tak napínavé dobrodružství u vašeho stolu.

Článek

Pomozte Frodovi na jeho výpravě k Hoře osudu, zničte společně prsten a zabraňte tak Sauronovi v jeho návratu. Se svojí družinou budete čelit nepřátelům, překonávat překážky, abyste zachránili vše, co je vám drahé. Středozem je ve vašich rukou.

Foto: Pavel S

Družina, s kterou se vydáte za dobrodružstvím.

Cílem hry je doputovat s Frodem k Hoře osudu, která vám přinese vítězství, naopak prohra může nastat, jakmile prsten dosáhne na stupnici temné srdce, nebo se přesune poslední nazgul do Minas Morgul.

Foto: Pavel S

Úkolem je doputovat k Hoře osudu a tam zdolat poslední překážky.

Celá hra je rozdělena na šest etap, z nichž každá představuje jinou oblast Středozemě. Každá etapa má svůj balíček karet setkání, které ovlivňují průběh hry. Hráč na tahu si vždy zvolí dvě barevné kostky a dvě černé, po hodu všemi čtyřmi zvolí jednu černou a jednu barevnou. Hod opakuje s poslední černou a dalšími dvěma barevnými, opět vybere kombinaci černé a barevné.

Foto: Pavel S

Po ukončené první fáze, hody kostkami.

Nastane fáze akcí na základě hodů, nejprve nastane první setkání podle hodnoty první černé kostky, následuje pohyb figurkou z družiny podle barvy a hodnoty druhé kostky. Stejně se vyhodnotí zbývající dvě kostky.

Foto: Pavel S

Nazgulové můžou přivolat vaši prohru.

Pohyb družiny jednoduše znamená posunout danou postavičku o hozenou hodnotu, na cestě může dojít k poklesu prstenu na stupnici blíže k temnému srdci, nebo přidání Nazgula, zároveň Frodo ukončuje etapy a mění karty setkání.

Foto: Pavel S

Nabídka setkání se mění v každé etapě.

Zmíněná setkání mohou být nápomocné svojí akcí, kterou může použít kdokoli z hráčů, nebo může nastat souboj, který se vyhodnocuje hodem a nápomocní jsou pouze členové na poli s Frodem a dál. Závěrečná etapa Hora osudu upravuje pravidla, ale nijak drasticky.

Foto: Pavel S

Karty setkání můžou být nápomocné, ale i nebezpečné.

Výprava k Hoře osudu nabízí rodinný zážitek s atmosférou inspirovanou slavnou trilogií. Pravidlově není nijak obtížná, každopádně zvládnou i mladší hráči, je tedy přístupná širokému spektru.

Foto: Pavel S

Ilustrace jsou nádherné.

Fanoušky potěší karty setkání, nebo nápomocný Gandalf. Grafické zpracování, hlavně karet, je opravdu povedené a dodávají atmosféru. Toužíte-li po stolním dobrodružství, do kterého zapojíte i své děti, vyzkoušejte tento titul.

Foto: Pavel S

Pán prstenů: Výprava k Hoře osudu

Kooperativní rodinná hra pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do jedné hodiny. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz