Hlavní obsah
Hry

Panství Hrůzy: Hadí cesta - H.P. Lovecraft opět děsí, tentokrát hady

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Panství Hrůzy: Hadí cesta

Obsáhlé rozšíření populární kooperativní hry, která je založena na světě stvořeným H.P. Lovecraftem.

Článek

Panství hrůzy není třeba příliš představovat, na našem trhu už je pár let a drží se mezi oblíbenými příběhovými hrami. Temná atmosféra světa stvořeného spisovatelem H.P. Lovecraftem zde ožívá na mapových dílcích, po kterých pobíháte se svými vyšetřovateli a snažíte se přijít na kloub záhadám. V cestě vám stojí pomatení kultisté a prastaré bytosti, které vás dovádějí k šílenství.

Foto: Pavel S

Panství Hrůzy: Hadí cesta - je plná hrůzy ve stylu H.P. Lovecrafta

Hra je doprovázená aplikací, která určuje náhodné setupy, a hlavně má v sobě dějové linky výborných příběhů. A v tomto rozšíření přibydou další tři geniální příběhy a spousta materiálu.

Foto: Pavel S

Tentokrát figurky větších rozměrů.

Na jaké scénáře se můžete těšit?

Džungle se probouzí - kde hosté zahradní párty v Arkhamu zjistí, že odnášet relikvie z džungle není dobrý nápad. Stanou se tak svědky hororových zážitků plných lián, kapradí a nebezpečných stromů džungle. Toto dobrodružství vám zabere okolo dvou hodin a nabídne střední obtížnost.

Foto: Pavel S

Herní plán se skládá z dlaždic, které jsou s každou hrou pozměněny.

Do temnoty - vás zavede na Jihoamerickou expedici, kde platí jednoduché pravidlo, vyhýbejte se temným místům v džungli. Zde se připravte až na tříhodinový zážitek v těžké úrovni.

Foto: Pavel S

Nové překážky, protivníci a postavy, které potkáte během hry.

Yigův ztracený chrám - v této epizodě budete na pokraji konce světa, který přivolávají hadí kněží, jenž se snaží vyvolat svého boha Yiga. Tento nejtěžší scénář na maximální úrovni zabere přes dvě hodiny.

Foto: Pavel S

Do hry přijdou i noví vyšetřovatelé.

Součásti rozšíření jsou samozřejmě nové mapové dílky, celkem 17 kusů. Nechybí hadí protivníci, mezi kterými je obří figurka Baziliška. Čtyři noví vyšetřovatelé, kteří využijí své schopnosti v otevřeném terénu. Samozřejmě nové karty předmětů, zaklínadel, nebo zranění a žetony postav a překážek.

Foto: Pavel S

Spousta oboustranných dílků s tématem džungle a chrámů.

Toto rozšíření se řadí mezi ty větší, nabízí spoustu nového obsahu, a hlavně vás zavede do nového prostředí. Temné zákoutí džungle bude obrůstat liánami, které je třeba prosekávat, druhou novou překážkou jsou sutiny, které vám brání v hledání.

Foto: Pavel S

Nové karty

V aplikaci narazíte na novou kruhovou hádanku. Celková obtížnost scénářů je vysoká a určitě není pro nováčky. Pro nadšence do panství hrůzy je to povinnost, pro hráče, kterým se tato hra ohrála je právě Hadí cesta novým ozvláštněním, které je znovu vtáhne do světa Arkhamu.

Foto: Pavel S

Panství Hrůzy: Hadí cesta

Rozšíření kooperativní příběhové hry na motivy H.P. Lovecrafta, která je určená pro 1 až 5 hráčů s doporučeným věkem 14+ a herní dobou mezi 2 až 3 hodiny na scénář. Českou lokalizaci zajišťuje a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz