Hlavní obsah
Hry

Piráti z Maracaiba - nechte se unést na vlnách Karibiku a potrápit přitom mozek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Piráti z Maracaiba

Strategická hra, kterou se během chvilky naučíte a hned oblíbíte. Pirátské téma na vás dýchá z každé akce.

Článek

Karibik v 17. století nabízel mnoho příležitostí, jednou z nich byl i nebezpečný život pirátů obohacujících se na úkor obchodních tras a rozvíjejícího se průmyslu. Jedním takovým pirátem se právě stanete a se svojí lodí budete shromažďovat bohatství, vylepšovat ji a účastnit se šarvátek s konkurencí. Podaří se vám získat pověst nejlegendárnějšího pirátského kapitána v dějinách?

Foto: Pavel S

Rozložení karet pro základní hru, které můžete různě kombinovat.

Celá partie je rozdělená na tři kola, v kterých se hráči střídají v tazích a snaží se získat co nejvíce bodů. Svůj tah vždy zahájíte pohybem své lodi po Karibiku, který tvoří rozložené karty rezidencí, lokací a vylepšení. Musíte se pohnout alespoň o jeden krok, nebo maximálně 3 směrem k zálivu.

Foto: Pavel S

Celou hru se pohybujete směrem dopředu po kartách, na kterých vykonáte akci, nebo si jí koupíte a nahradíte novou.

Karta, na které skončíte určí váš další postup, a to buď provedením akce z karty, nebo vše ignorujete a obdržíte 5 zlaťáků. Mezi akce karet patří například nájezdy, v kterých za pomocí síly získáváte poklady, které další akcí zakopáváte.

Foto: Pavel S

Vaše deska pokladů, kde máte různé bonusy za zakopání.

Další možností je zakoupení karty vylepšení za zlaťáky, ty vylepšují vaše možnosti a zvyšují váš příjem peněz a bodů na konci kol. Nemalou součástí je vylepšování lodě, které dodá další výhody a nemůžete zapomenout ani prozkoumávat pevninu pro další bonusy.

Foto: Pavel S

Vaši loď postupně vylepšujete a tím zvýhodňujete své akce.

Na konci třetího kola vše řádně ohodnotíte body včetně splněných úkolů, zakopaný poklad, karty vylepšení a vaše zakoupené rezidence udávající bodové podmínky.

Foto: Pavel S

Na desce průzkumu se snažíte překročit co nejvíce řek.

Svižná, pochopitelná, a hlavně zábavná, taková je hra Piráti z Maracaiba. Vše je ve hře řešeno spoustou ikonek, ty se rychle naučíte a pak už vám nic nebrání v rychlé plavbě. Pravidla jsou jednoduchá i pro občasné hráče, složitější je už pak jen logické kombinování akcí, jak z nich vytřískat body.

Foto: Pavel S

Karty rezidencí dokáží na konci hry přinést spoustu bodů.

Možností, jak vyhrát, máte několik, což naznačuje, jak je to s variabilitou, ta je opravdu vysoká. Během hry využijete malé množství karet a komu by to stále nestačilo, můžete zapojit dalších 6 modulů. Prováděné akce se drží tématu, které skvěle dokreslují ilustrace a je cítit z celé hry.

Foto: Pavel S

Piráti z Maracaiba mají oslnivý vizuál

Zpozornit by měli sólo hráči, kteří zde poměří síly s Johnem Silverem, který je jednoduchý na obsluhu. Na své si přijdou sběrači bodů, milovníci eur, nebo nebude problém ani u rodinného stolu se staršími dětmi.

Foto: Pavel S

Piráti z Maracaiba

Strategické euro určené pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 12+ a herní dobou okolo 1 hodiny. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BoardBros.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz