Hlavní obsah
Hry

Pixies - kapesní karetka, kterou zahrajete kdekoli s kýmkoli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Pixies

Malá karetní hra, kterou vysvětlíte během chvilky, a navíc s poutavým vizuálem.

Článek

V této kapesní karetní hře budete pomocí draftování hledat nejvhodnější kombinace a sady pro získání co nejvíce bodů. Máte na to celkem 3 kola a celou hru vás budou doprovázet malí roztodivní tvorové na kartách.

Foto: Pavel S

Sada zelených karet

Pro každé kolo se přichystá celý balíček karet, který se samozřejmě zamíchá a může se začít. Začínající hráč vytvoří z balíčku nabídku karet v počtu hráčů a rovnou si jednu kartu vybere, po něm další hráči podle pořadí (výjimka je při hře dvou hráčů, kde se vyloží karty čtyři a postupně si je rozeberou).

Foto: Pavel S

Nabídka karet pro tři hráče.

Vybrané karty ukládáte do pomyslné mřížky 3×3 a dodržujete postupnost čísel od 1 do 9, přičemž 1 je vlevo nahoře. Při vyložení karty můžou nastat tři možnosti, buď to kartu s daným číslem nemáte a jednoduše ji vyložíte na její místo. Nebo kartu už máte, v takovém případě se rozhodnete, kterou kartu necháte na vrchu a druhou jí podložíte lícem dolů, čímž pozici potvrdíte a uzavřete.

Foto: Pavel S

Karty vykládáte do pomyslného čtverce 3×3.

Nastat může ještě třetí možnost, kdy pozice s určitou hodnotou je uzavřena, pak vám nezbývá nic jiného než kartu vyložit lícem dolů na jakoukoliv volnou pozici, tím se automaticky potvrdí karta na ní položená. Kolo končí, jakmile jeden z hráčů jakkoli obsadí všechny místa své mřížky.

Foto: Pavel S

První kolo končí po pár minutách.

Bodují se potvrzené karty podle své hodnoty, k tomu se připočítají všechny symboly spirál, odečtou symboly křížku. Ještě se vyhodnotí největší stejnobarevná zóna sousedících karet, která má po každém kole vyšší hodnotu.

Foto: Pavel S

Karty mají body podle své hodnoty plus počet spirál a křížky body ubírají.

Pixies je malá a jednoduchá karetka ideální do kapsy, kterou vytáhnete kdekoli a zahrajete s kýmkoli. Pravidla vysvětlíte během chvilky a příprava je okamžitá. Náhodu ve hře kompenzuje možnost rozhodování, tím se rovněž zaručuje interakce mezi hráči.

Foto: Pavel S

Pixies má celkem 70 karet.

Zvyšující se bodování za zóny nutí měnit priority v každém kole a vaše strategie nezůstane jednotvárná. Co se vizuálu týče, tak ten je na umělecké úrovni, který naláká nejednoho hráče. Sháníte-li cestovní karetku, nebo chytrý filler, Pixies vše splňuje.

Foto: Pavel S

Pixies

Rodinná karetní hra pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 8+ a herní dobou okolo 30 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství TTGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz