Hlavní obsah
Hry

Populární PC hra Cyberpunk 2077 na vašich stolech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Cyberpunk 2077:Gangy Night City

Desková hra na motivy digitální hry, kde budete zabírat čtvrti města, bojovat s gangy a proplétat se sítí v kyberprostoru.

Článek

Ovládněte ulice Night City a staňte se vůdčím gangem každé čtvrti. Nelítostné souboje s vašimi protivníky nebudou pouze tělo na tělo, ale i v nebezpečném kyberprostoru na Síti. Převezte všechny korporáty a slídící NetWatch, buďte legendou.

Foto: Pavel S

Cyberpunk 2077 zabere značnou část stolu.

Hra se hraje na kola, ve kterých se hráči střídají do doby, než se naplní podmínky konce hry, podle zvoleného scénáře. Během svého tahu máte možnost aktivovat až dvě akce, nebo provést obnovení.

Foto: Pavel S

Na hráčské desce máte žetony všech dostupných akcí, které přesouváte do řádku pro obnovu.

Akcí máte na výběr celkem šest, třemi z nich aktivujete jednotky, další slouží k vylepšení bojových karet, stavění skrýší a poslední je žolíková. Každá vaše jednotka má jiné vlastnosti, po aktivaci konkrétní se nejdříve se všemi dostupnými členy přesunete a v lokalitě splňující typ můžete vykonat jejich schopnost.

Foto: Pavel S

Každý druh jednotky má svůj typ podstavce.

Sólisté jsou útočnou jednotkou, díky nim vyvoláte přestřelky s protihráči, v kterých se porovnávají síly vyložených karet a poražené eliminují. Aktivací techniků získáte kartu příležitosti, která má určité podmínky pro bodové ohodnocení, nebo můžete najmout okrajáře.

Foto: Pavel S

Okrajáři zastupují všechny jednotky s jedinečnou schopností.

To jsou speciální jednotky, které mají různé schopnosti. Poslední jednotkou jsou Síťaři, ti bojují v kyberprostoru a posouvají vás na stupnici sítě, což přináší bonusy.

Foto: Pavel S

Stupnice, na které se posunete pomocí síťařů.

Stavění skrýší, vylepšování karet a najímaní okrajářů vyžaduje suroviny, ty získáte hlavně obnovením, to vám zpřístupní opět všech 6 akcí a vynese suroviny ze čtvrtí v nichž máte přítomnost a dominanci. Vítězí hráč s nejvíce body.

Foto: Pavel S

Vylepšování karet soubojů a plnění příležitostí je hlavní náplní.

Cyberpunk 2077 ač může působit na pohled složitě, nejedná se o nic komplikovaného. Cílí hlavně na fanoušky předlohy, kteří se setkají se známými postavami. Je to přístupný area control s prvky workerplacementu, který nejvíce vynikne ve vyšším počtu hráčů.

Foto: Pavel S

Desky hráčů, každá má svoji zvláštní schopnost.

Variabilitu nabízí asymetrické schopnosti gangů a scénáře, které ovlivňují podmínky konce hry a doplňují atmosféru. Průběh hry je pěkně plynulý bez zádrhů, není nutné vést agresivní partii plnou bojů, vyhrát se dá různými styly. V sólu si zahrajete proti konkurenčnímu gangu a na herní plán se přimotá sám Johnny Silverhand.

Foto: Pavel S

Vše je v úhledném insertu, včetně plata pro figurky.

Produkce je na vysoké úrovni, kvalitní figurky, jak je u CMON zvykem ani zde nechybí. Cyberpunk 2077 by neměli minout nejen fanoušci, ale určitě stojí za pozornost hráčů, kteří mají v oblibě převahové hry s ovládáním území.

Foto: Pavel S

Cyberpunk 2077: Gangy Night City

Area control na motivy PC hry určený pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 14+ a herní dobou do 2 hodin. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz