Hlavní obsah
Hry

Stromová společnost - jednoduchá karetní hra plná kombinací

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Stromová společnost

Tuto karetní hru zahrajete bez problému s dětmi nebo příležitostnými hráči. Záleží jen na vás, jaké kombinace se vám podaří vymyslet.

Článek

Vytvořte novou společnost v korunách stromů za pomocí písařů, stavitelů, bankéřů, kupců, botaniků a badatelů. Stavějte nové budovy a používejte chytře jejich unikátní efekty k rozvoji dokonalé synergie. Obchod s místním ovocem se stane důležitým příjmem financí, dokážete jej efektivně plánovat a zvítězit nad konkurencí?

Foto: Pavel S

Stromová společnost je jednoduchá kombinační karetní hra.

Hru vyhrajete, pokud se vám podaří získat nejvíce bodů za své stavby. Hráči se střídají v tazích do doby, než se některému podaří nashromáždit 6 symbolů cechů mezi dokončenými stavbami. Hráči začínají s třemi kartami ovoce, jednou probíhající stavbou a mincemi v počtu odvíjejícího se od pořadí.

Foto: Pavel S

Veřejná nabídka ovoce a staveb.

Ve svém tahu si projdete třemi fázemi, v první probíhá prodej ovoce. Jednoduše vyberete jednu ze svých karet ovoce a dostanete tolik mincí, kolik je zrovna na stole vyloženého stejného druhu (počítají se karty všech hráčů, včetně společné nabídky).

Foto: Pavel S

Karty ovoce slouží k příjmu mincí.

Mince uložíte do měšce, odkud je rovnou v druhé fázi utrácíte za nové stavby, nebo povýšení úrovně rozestavěných staveb. Začátek stavby a zvýšené úrovně mívají efekt, který rovnou vykonáte.

Foto: Pavel S

Karty budov poskytují efekty většinou s každou úrovni.

Rozestavěných budov můžete mít pouze 3, do dokončených se přesunou s třetí úrovni. V poslední fázi odložíte vyloženou kartu ovoce a doberete novou z nabídky dle volby, doplníte veřejné nabídky a upravíte množství svých peněz. V měšci zredukujete počet na nejvýše 2, poté do něj přemístíte všechny mince z truhly, kde přidáváte mince pomocí efektů.

Foto: Pavel S

Hráčský prostor, kde vlevo jsou rozestavěné stavby a vpravo dokončené.

Stromová společnost je jednoduchou karetní hrou, kterou zvládnou menší děti a příležitostní hráči. Vaší hlavní snahou bude co nejlépe zúročit pár mincí a využít výhodně efekty staveb. Efekty jsou jasně a srozumitelně popsány, nesmíte zapomínat na dodatečné efekty na kartách ovoce.

Foto: Pavel S

Mince jsou dřevěné žetony.

Zároveň i přes množství kombinací, které se vám podaří stvořit, průběh partie je plynulý. Grafické zpracování je jednoduché, docela se opakující, příliš neoslní, ale určitě ani neurazí. Jako rodinná hra, nebo odpočinková s přáteli si v poličkách najde místo.

Foto: Pavel S

Stromová společnost

Rodinná karetní hra určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 8+ a herní dobou do 45 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz