Hlavní obsah
Hry

Super Mňau je snadná hra, kterou si děti oblíbí a naučí je nové mechaniky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Super Mňau

Karetní deck-building, kde jde o vylepšování svého balíčku nákupem nových karet a zbavování se slabých.

Článek

Stát se parťákem kočičího superhrdiny Super Mňau by byla velká pocta, ale aby se tak stalo, je třeba nejdříve hrdinu nalézt. Ten se totiž ztratil a je na vás ho zachránit, tak neotálejte, popadněte batoh a hurá za dobrodružstvím.

Foto: Pavel S

Super Mňau - ten kdo získá první tuto kartu se stává vítězem.

Pro přípravu hry využijete i samotnou krabičku, ta slouží jako tržiště, kolem které vyskládáte dostupné karty v 7 druzích a druhou část krabice využijete jako popelnici na nepotřebné a odhozené karty.

Foto: Pavel S

Připravený trh pro nákup karet.

Každý hráč začíná se čtyřmi kartami, jeho herní prostor je rozdělen na batoh, pro nepoužité karty, v horní části má ruce přesně pro dvě karty a zbývá část pojmenována pračka, která slouží pro odhazovací balíček.

Foto: Pavel S

Prostor hráče, kde má vždy vyložené dvě karty pro aktuální kolo.

Ve svém tahu máte čtyři možnosti, nakoupit kartu za maximální cenu, kterou vám dovolí dvě karty vyložené v ruce, nebo odhodit jednu ze dvou zmíněných karet. Další možností je využití karty Chmatáka (pokud je vyložen) pro krádež spoluhráčovy karty a poslední možností je vzdát se tahu.

Foto: Pavel S

Kartou Chmatáka odcizíte soupeřovi kartu.

Na konci tahu své dvě karty v sekci ruce odhodíte do pračky a lícem dolů vyložíte nové z batohu, ten pokud máte prázdný, zamícháním karet z pračky doplníte. Vaším úkolem je nakupovat karty, odhazovat slabé a tím vylepšovat svůj balíček. K vítězství se vám musí v ruce sejít vyložené karty kočky a pláště. Za tuto kombinaci získáte kartu Super Mňau a stáváte se vítězem.

Foto: Pavel S

Po této kombinaci máte možnost zakoupit kartu Super Mňau a tím se stát vítězem.

Super Mňau se svými jednoduchými pravidly a krátkou herní dobou, je ideální vstupní hrou pro děti do mechanik deck-buildingu. Děti rychle pochopí nákup karet a princip čištění balíčku pro jeho větší výkonnost. Náhoda má zde celkem velký vliv, ale to u dětských her není vůbec na škodu a vytváří napětí.

Foto: Pavel S

Karty mají nádherný komiksový nádech.

Interakce je zastoupena kartou Chmatáka, kterému se někdy nevyhnete, když se trh s určitým zbožím vyprázdní. Produkční stránce není co vytknout, ideální malá krabička na cesty a grafika v hezkém komiksovém stylu. Máte-li tedy děti, které chcete zasvětit do tohoto mechanismu, Super Mňau je ideální příležitost.

Foto: Pavel S

Super Mňau

Karetní dětská hra založená na mechanismu deck-building určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 6+ a herní dobou okolo 15 minut. Na český trh přináší a mně poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz