Hlavní obsah
Hry

Teror z temnot - karetní deduktivní hra, kterou zvládne každý

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Teror z temnot

Jednoduchá karetka, u které stačí předvídat soupeře a trochu plánovat své postupy.

Článek

Podaří se vám překonat pověst doktora Frankensteina, bude z vás legenda hrůzy? O šílené experimenty nemáte nouzi, ale kde brát neustálý přísun smrtelníku pro tyto pokusy? Dejte se dohromady se svými nohsledy a vyhlídněte si patřičné lokace pro lov smrtelníků.

Foto: Pavel S

Teror z temnot nezabere příliš moc místa.

Celková partie trvá tři kola, během kterých se snažíte pochytat nejlépe hodnocené smrtelníky a získat tak co nejvíce bodů. Smrtelníci mají různé podmínky pro bodování, u některých potřebujete sady nebo sudé počty, další přináší vedlejší body pro ukořistění karty lokace, z které jsou další body nebo výhody.

Foto: Pavel S

Karty smrtelníků pro partii nevyužijete všechny, použijete některé sady a ty mají různé podmínky pro skórování.

Před samotnou hrou se podle počtu hráčů připraví balíček smrtelníků, který můžete kombinovat z několika sad a balíček lokací. Každý hráč má k dispozici 10 karet příšer a své tahy hrají současně. Nejdříve se vyloží nabídka přeživších, poté každý z hráčů zahraje lícem dolů jednu z karet příšer. Začne se vyhodnocovat, jako první na řadu přichází schopnosti příšer, které se vyhodnotí od nejsilnější, následně si hráči rozeberou přeživší podle aktuální síly a tah ukončí konečné schopnosti příšer.

Foto: Pavel S

Karty příšer mají osobní sílu vyváženou sílou efektu.

Celé kolo pak končí v momentě, kdy zbyde pouze jeden, nebo žádný přeživší. Případné shody vyřeší umístění na stupnici střetoměru, která se mění na základě využití. Na konci každého kola spočítáte své body a obnovíte balíček přeživších a své příšery, pouze karty pomocníků, kteří jsou mezi smrtelníky si necháváte do konce hry.

Foto: Pavel S

Lokace dokáží pěkně zamíchat s finálním počtem bodů.

Teror z temnot je jednoduchá dedukční karetka, kde musíte předvídat své protihráče a plánovat, o které přeživší máte zájem. Nejde jen o to zahrát kartu s nejvyšším číslem, je třeba si to promyslet, odhadnout ostatní hráče a dobře využít sílu karty s její sílou efektu. Proto hra více vyniká ve větším počtu lidí a co se týče věkové hranice, ta může jít klidně níž.

Foto: Pavel S

Počítadlo bodů a střetoměr, který rozhoduje remízy.

Vizuál je zasazený do starších dob hororů s komiksovým provedením. Pokud si hru pořídíte, dostanete svižnou karetku v kompaktní krabici, kterou využijete hlavně jako párty hru.

Karetní deduktivní hra pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do půl hodiny. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz