Hlavní obsah
Hry

Tos přehnal! je tipovací hrou pro každého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Tos přehnal!

Jednoduchá tipovací hra až pro 10 hráčů, ve které si každý najde své téma, a když nevíte, jednoduše si tipnete.

Článek

Tuto malou, doslova kapesní párty hru jednoduše přinesete kamkoli, vysvětlíte během přípravy a stihnete otočit několikrát. Jedná se o tipovací otázky, takže se nehraje až tak o vaše vědomosti. Současně vychází dvě verze, klasická, která obsahuje 360 otázek z celého světa rozdělená do 60 témat, a verze věnována České republice s obdobným počtem otázek.

Foto: Pavel S

Tos přehnal! - klasická verze s všeobecnými tématy

Pravidla jsou opravdu jednoduchá, začínající hráč zvolí číslo od 1 do 6 a podle toho přečte otázku z vrchní karty balíčků otázek. Rovnou odpoví svůj číselný tip a pokračuje hráč další na řadě. Následující hráč má dvě možnosti. Buďto řekne svůj tip, který musí být vyšší a pokračuje další, nebo nařkne předešlého hráče, že to přehnal.

Foto: Pavel S

Přední strana a zadní s odpovědi.

V takovém případě se zkontroluje správná odpověď, a pokud je tip opravdu vyšší, tento hráč dostane zmíněnou kartu, v opačném případě kartu dostane hráč, který řekl přeháníš, v každém případě začíná nové kolo. Hra končí po deseti kolech, nebo jakmile jeden z tipařů vlastní určitý počet karet podle zúčastněných. V této hře je pouze poražený, a to ten, který na svých kartách má nejvíce husích hlav.

Foto: Pavel S

Tos přehnal! ve verzi věnované České republice

Tos přehnal! je vhodná párty hra ke všem příležitostem a zapojíte do ní skoro každého. Díky kapesnímu balení není problém s přepravou, stačí zajistit dostatek spoluhráčů.

Foto: Pavel S

Karty pro přídavný modul Zdvojovačka

Hromada otázek se jen tak rychle neohraje a každý si najde své téma. Pro ozvláštnění můžete zapojit dodatečná pravidla, kde se bráníte nařčení, nebo okamžitě a potupně prohrajete.

Foto: Pavel S

Tos přehnal!

Párty hra ve dvou variantách určená pro 2 až 10 hráčů s doporučeným věkem 12+ a herní dobou okolo 15 minut. Hru mi poskytlo a na česky trh přináší vydavatelství TlamaGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz