Hlavní obsah
Hry

Ubongo Trigo Mini - rodinná zábava do kapsy na výlety

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Ubongo Trigo Mini

Ubongo je série logických her o ukládání dílků a tuto mini verzi lehce zabalíte na cesty a zahrajete se svými dětmi, nebo klidně i sami.

Článek

Hra s názvem Ubongo vyšla již v několika verzích, jedná se vždy o logickou hru zaměřenou na rozvoj prostorové představivosti, ani v této zmenšené verzi se nejedná o výjimku. K dispozici máte 32 oboustranných karet zadání a 7 dílků pro každého hráče.

Foto: Pavel S

Ubongo Trigo Mini - vše co ke hře potřebujete.

Jedna partie trvá osm kol, ve kterých se hráči snaží vyřešit své zadání. Na začátku kola všichni hráči otočí svoji kartu zadání a současně se snaží napasovat vypsané dílky do předkresleného tvaru.

Foto: Pavel S

Příprava pro 4 hráče.

Dílky jsou různých tvarů a musí obrazec dokonale překrýt, nikde by neměly dílky přesahovat. Ve chvíli, kdy jeden z hráčů dokončí skládačku, ostatní mají posledních 20 sekund (nebo jiný čas, záleží, jak se domluví) na vyřešení svého úkolu.

Foto: Pavel S

Karty jsou oboustranné a s různými tvary, které je třeba překrýt dílky.

Kdo zadání zvládl, získává bod, nejrychlejší hráč navíc získá bod za každého hráče, kterému se nepodařilo dílky poskládat. Všech osm kol probíhá stejně a na konci hry se stane vítězem hráč s nejvíce body.

Foto: Pavel S

Částečně dokončené zadání.

Pro znalce Ubonga bude hlavní novinkou, že zadání má hned dva obrazce, takže je těžší si dílky rozdělit. Karty mají jednodušší zadání a těžší, u každého jsou vypsány potřebné dílky.

Foto: Pavel S

Ne vždy využijete všechny dílky, ty jsou vypsány na kraji karty.

Jde opravdu o mini verzi na cesty, krabička ale i tak mohla být klidně poloviční. Zahrajete si i v sólu, kde se budete snažit na čas pokořit co nejvíce karet. Ubongo trigo mini je hlavně pro milovníky rébusů, kteří si jí tak můžou vzít na výlet.

Foto: Pavel S

Ubongo Trigo Mini

Cestovní verze hry Ubongo určená pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 7+ a herní dobou více jak 20 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz