Hlavní obsah
Hry

Únikovka: Rychlé šípy – odhalte tajemství Jana Tleskače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Únikovka: Rychlé šípy

Ponořte se do ulic Stínadel a společně s partou kluků z Foglarovy dílny vyřešte všechny rébusy a odhalte tak jedno tajemství.

Článek

Nový přírůstek do edice Mozkovna si tentokrát vzal nestarost téma Rychlých šípů. V této únikové hře plné rébusů budete pobíhat po Stínadlech za pomocí mapy poskládané z 54 čtverečkovaných kartiček. Vaším úkolem bude odhalit tajemství Jana Tleskače, celý příběh je pak rozdělen na tři kapitoly.

Foto: Pavel S

Sestavená mapa z dílků

Před začátkem samotného hraní si musíte připravit mapu Stínadel, tu sestavíte ze všech kartiček v balení, které jsou označeny písmeny s čísly. Nakonec vám vznikne obdélník 6×9 (A1 až I6). V přiložené brožurce po prostudování základních informací rovnou začnete s úvodem do příběhu a prvním úkolem první kapitoly.

Foto: Pavel S

Úkoly jsou jak v brožurce, tak i na druhých stranách kartiček

Po vyřešení zjistíte, kde máte začít na mapě. Daný dílek otočíte a ten vás nasměřuje dále v příběhu odkazem na stránky v brožurce a uvádí i označení dílku s nápovědou pro současný úkol. Tímto způsobem se proplétáte příběhem, vyřešené rébusy vám většinou sdělí název ulice, kde pokračovat.

Foto: Pavel S

Stínadla mají různé ulice

Úkoly jsou střední obtížnosti s poutavým příběhem plný dobrodružství, jak jsou zvyklí čtenáři spisovatele Foglara. Rébusy skrývají různé šifry, využijete i morseovku, nebo třeba botanické znalosti.

Foto: Pavel S

Rébusy jsou různé

Pro kontrolu, nebo když už budete v koncích, na zadní straně pravidel najdete veškerá řešení, doporučuji ale využit veškeré své možnosti a vyřešit hádanky sami, někdy už i samotná nápověda dost pomůže.

Foto: Pavel S

Únikovka: Rychlé šípy

Příběh si lze jednoduše rozdělit na tři kapitoly, kde si není potřeba nic zapisovat. Hra je plně kooperativní, takže je třeba, aby hráči spolupracovali, nebo si to můžete dát bez obtíži sami v sólu. Jak už je u těchto typu her zvykem, jsou jen na jedno zahrání, pokud si zapamatujete řešení. Komponenty nijak neničíte, takže je jednoduše připravíte pro další hráče.

Foto: Pavel S

Únikovka: Rychlé šípy

Úniková hra určená pro 1 až 5 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou okolo hodiny. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz