Hlavní obsah
Hry

Užijte si trochu bláznivé zábavy doma. Turbo Kidz – závody poslepu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Zombie Kidz

Nechte se na navigovat po trati za pomocí svého palce, který se promění v joystick.

Článek

Série her Zombie Kidz se zapsala rodinným hráčům do mysli jako bojová hra, kde se postavíte proti hordám zombie. Ale jen proto, že se celé město hemží zmutovanými zombíky, známé hrdiny neodradí od zábavy a legrace. Uspořádají bláznivé závody poslepu na tratích plných překážek. Stačí si zvolit své vozidlo a hurá na Turbo Kidz!

Foto: Pavel S

Vaším úkolem je projet trať poslepu bez karambolu.

Základní hra vyžaduje 4 a více hráčů, kteří utvoří dva týmy (pro méně hráčů se lehce pozměňují pravidla na kooperativní hru), kde se všichni postupně vystřídají v roli řidiče. Ten dostane do ruky fix a na oči oslepující masku. Zbývá jen vybrat trať (každý tým má stejnou) a odstartovat závod.

Foto: Pavel S

Smyvatelných archů s tratěmi je k dispozici spousta.

Cílem hry je fixem projet celou trať co nejrychleji a nejlépe bez karambolů. Slepého řidiče navádějí spoluhráči slovně, ale i za pomocí jeho volné ruky, kterou využijí jako joystick. Celá trať je zvýrazněná bílými čárami, které když přetáhnete fixem, nastane karambol a řidič se musí vrátit na poslední záchytný bod (modré čáry).

Foto: Pavel S

Na trati je pár zachytných bodů v podobě modrých čár.

K vítězství je třeba zvítězit ve dvou závodech z maximálně tří. Na pokročilejších tratích narazíte na překážky jako jsou například skoky, mosty, rozlitý olej a podobně. Vše má svá pravidla, jak se s nimi vypořádat a pro pokročilejší hráče můžete zapojit takzvaná udělátka, která přidávají zvláštní efekty kárek.

Foto: Pavel S

Na výběr máte několik kárek, které mají své originální schopnosti.

Turbo Kidz jsou opravdu bláznivé závody, které cílovou věkovou skupinu baví. Hra je hlavně o komunikaci a překvapivě u ní jsou děti sehranější, než dospělí. Na výběr je dostatek tratí, takže se jen tak neohraje.

Foto: Pavel S

Hru si můžete okořenit zvláštními schopnostmi.

V případě kooperativní varianty naleznete v pravidlech spoustu výzev ke splnění. Závody na slepo se můžou zdát jako hloupost, ale určitě tomu dejte šanci a budete mile překvapení.

Foto: Pavel S

Zombie Kidz

Závodní rodinná hra určená pro 2 až 6 hráčů s doporučeným věkem 7+ a herní dobou kolem 15 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz