Hlavní obsah
Hry

Válka v říši divů – desková hra pro bojové a strategické hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Válka v říši divů

Středně těžká hra o kontrole území zasazená do prostředí Alenky v říši divů. Pomocí losování z pytlíků budete navyšovat svou sílu a u stolu s čajovým dýchánkem nabírat posily.

Článek

Říše divů dávno ztratila svou podobu, žert vystřídala lehkovážnost a každý by rád vše obnovil dle obrazu svého. Chopte se jednoho z pěti velitelů, naberte armádu obyvatel u čajového dýchánku a ovládněte území.

Foto: Pavel S

Válka v říši divů - už svým vizuálem upoutá ke stolu

Hra probíhá během tří kol, které se skládají ze dvou fází. V první se připojíte k čajovému dýchánku, kde obíháte kolem stolu a tím vybíráte karty, díky kterým posíláte své přívržence na území, získáváte další obyvatele, nebo vylepšujete vlastnosti svého velitele.

Foto: Pavel S

Obyvatelé, které vám budou nápomocní.

Občas obdržíte úlomky, za ně žetony šílenství a ty společně s žetony obyvatel a svými základními žetony nasypete do svého pytlíku, ten je důležitý v druhé fázi. Ta začne, jakmile všichni hráči mají čtyři karty dýchánku a rozmístěné své velitele.

Foto: Pavel S

Boj o Kaluž slz

Území o které se bojuje je celkem 5 a v každém kole mají vyšší bodové ohodnocení. Území se vyhodnocují postupně. Nejdříve se určí počáteční bojová síla všech přítomných frakcí a poté postupně losujete žetony ze svých pytlíků, což vám zvyšuje sílu, ale může se stát, že přestřelíte a žetony šílenství vám eliminují jednotky.

Foto: Pavel S

Hráčská deska Alenky, losované žetony se ukládají do aktivní vrchní části.

Žetony losujete, dokud všichni neskončí, nebo některý z hráčů nezíská 25 bodů síly. Hráč s nejvyšší silou vítězí v daném území, získá jeho body a postaví v něm hrad, který na konci hry dává další body. Body získáte i z karet úkolů, které plníte během hry, nebo na konci. Hráč s nejvíce body vyhrává.

Foto: Pavel S

Karty úkolů a karty dýchánku pro jednotlivá kola.

Válka v Říši divů je přístupný area-control s mnoho dalšími mechanismy, jako je třeba tvorba vlastního pytlíku. Pravidla jsou jednoduchá na vysvětlení, ale samotná hra nabízí mnoho možností, různé plánování a strategie.

Foto: Pavel S

Postaviček je ve hře mnoho

Mechanizmus s losováním žetonů je sice o náhodě, ale je na vás, co si do něj vložíte a každopádně je zábavnější, než třeba tahání karet. Asymetrie frakcí není příliš velká, za to dostatečně vyvážená a má smysl investovat do vylepšení.

Foto: Pavel S

Hráčské desky

Karty úkolů jsou různorodé, někdy stačí skončit v určité fázi boje, nebo s nějakým výsledkem. Milovníci area-control si hru určitě oblíbí a celé zasazení do prostředí Alenky tomu jen přidává na hodnotě. Vydařený kousek, který nemůže chybět ve sbírce.

Foto: Pavel S

Čajový dýchanek je závod o nejlepší karty

Asymetrický area-control určený pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 13+ a herní dobou do dvou hodin. Hru mi poskytlo a na český trh vydává TlamaGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz