Hlavní obsah
Hry

Volné pokračování nesehnatelné karetky Ve stínu pyramid je v prodeji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Ve stínu pyramid: Zásvětí

Ve stínu pyramid: Zásvětí je jednoduchá karetní hra, kde sbíráte sady, za které jste na konci hry bodově ohodnoceni. Volné pokračování je samostatně hratelné a má stejná pravidla jako původní verze.

Článek

V této deck-buildingové hře budete soupeřit s protihráči o to, kdo nashromáždí a zapečetí do své hrobky ty nejvzácnější artefakty. Budete sbírat kolekce různých zbraní, šperků, nebo kulturních vzácností. Předměty mají zvláštní schopnosti, které vám napomohou k získávání dalších z hroutící se pyramidy, ale pozor, ať je nevyužíváte příliš dlouho, a vy si je tak nestihnete vzít sebou na věčný odpočinek.

Foto: Pavel S

Ve stínu pyramid: Zásvětí je čistě karetní záležitost.

Jak už bylo zmíněno, cílem je sesbírat ty nejlépe hodnocené kolekce a předměty, které přinesou na konci hry body potřebné k vítězství. Každý z hráčů začíná se startovním balíčkem deseti karet, z nichž si 5 dobere do ruky. Hráči se střídají v tazích, ve kterých mají možnost zahrát všech pět karet.

Foto: Pavel S

Karty základní sady a vaše hrobka.

Karty lze použít buďto jako kapitál pro nákup nových, nebo využít jejich schopnost. Jednou za svůj tah můžete jednu kartu zapečetit do své hrobky. Nové karty nakupujete z nabídky spodního patra pyramidy, kam se následně bortí nové karty z vyšších míst.

Foto: Pavel S

Pyramidová nabídka, kde si vybíráte karty ze spodního patra a následně z vrchních pater se doplňují volná místa.

Cena je uvedena v pravém horním rohu a zaplatíte ji odhozením karet se stejným, nebo vyšším kapitálem na svůj odhazovací balíček. O karty tak nepřijdete, pouze navyšujete svůj balíček. Tah ukončíte odhozením případně zbylých karet, doplněním nabídky a dobráním nových pěti karet.

Foto: Pavel S

Sesbírána celá sada karet umění.

Hra končí v momentě, kdy jsou rozebrány všechny karty z nabídky a všichni mají odehraný stejný počet kol. Bodově ohodnocené artefakty jsou pouze ty, které jste stihli zapečetit do své hrobky.

Foto: Pavel S

Pár karet z druhé úrovně.

Zásvětí je volné pokračování úspěšného vyprodaného předchůdce. Hry můžete spolu kombinovat, zahrát si tak třeba i v šesti hráčích, ale jsou i samostatně plně hratelné s totožnými pravidly. Rychlý poměrně jednoduchý deck-building, který během chvilky vysvětlíte a připravíte. Bez problému funguje ve všech počtech hráčů, nechybí ani sólo mód s dvěma úrovněmi obtížnosti.

Foto: Pavel S

Silnější karty třetí úrovně, přijdou do hry v druhé polovině.

Egyptské téma je na karty dobře napasované, stejně tak mechanismus bortící se pyramidy jako nabídka karet. Kdo minul původní Pyramidy, má šanci si pořídit tuto malou krabičku napěchovanou spoustou zábavy, nebo si rozšířit balíček karet a vytvořit větší variabilitu, která už tak je na vysoké úrovni.

Foto: Pavel S

Ve stínu pyramid: Zásvětí

Samostatně hratelné pokračování karetní hry určené pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 12+ a herní dobou okolo 45 minut. Na český trh přináší a mně poskytlo vydavatelství BoardBros.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz