Hlavní obsah
Hry

Výpravy do minulosti lákají každého, jak byste uspěli vy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Výpravy do minulosti

V této luxusně zpracované hře se stanete cestovateli časem a na svých výpravách budete sbírat body. Jedna ze vstupních her, které byste se svojí rodinou neměli minout.

Článek

Zažijte na vlastní kůži zásadní okamžiky světových dějin, vydejte se na výlet klidně i tisíce let do minulosti. Neztrácejte zbytečně čas, máte pouze tři dny. Držte se svého cestovního itineráře, snažte se postupovat chronologicky a nebojte se požádat o pomoc své předky.

Foto: Pavel S

Zaujme na první pohled.

Celá partie je rozdělená na tři dny, v kterých každý z hráčů má k dispozici 12 hodin. Každá karta, kterou se rozhodnete navštívit vás v čase posouvá dopředu, hráč, který je nejvíce vzadu začíná nové kolo.

Foto: Pavel S

Hodiny symbolizující útratu vašeho času a zároveň určují pořadí hráčů.

Ve svém tahu si nejdříve vyberete z nabídky jednu kartu, postoupíte na časovém ukazateli a získáte žetony zkušeností z karty plus místa nabídky. Z karet tvoříte chronologické postupky, které jsou na konci hry obodovány.

Foto: Pavel S

Vaše výpravy vytvoří chronologické postupky.

Jakmile vaše karta nezapadá do vaší časové osy, současnou uzavřete a započnete novou. Získanými žetony zkušeností zaplňujete svůj itinerář, ty mají všichni rozdílné a mění se z každým novým dnem.

Foto: Pavel S

Zaplněním řádků žetony zkušeností získáte body.

Po zaplnění určitých řádků a políček, získáte body, nebo krystaly, které slouží k snížení časových nákladů. Nabídka karet se doplňuje po každém tahu a každý den má svojí vlastní sadu. Hru vyhrává hráč s nejvíce body na konci hry.

Foto: Pavel S

Výpravy do minulosti

Výpravy do minulosti mají jednoduchá a snadno uchopitelná pravidla, proto se dá velmi dobře využít jako vstupní hra. Během chvilky vysvětlíte a každý pochopí důležitost plánování spotřeby času.

Foto: Pavel S

Karty mají ze zadní strany doplňující text dané události.

Navíc historické texty na kartách mají poučnou tendenci a celé zpracování zaujme každého na první pohled. To je opravdu nadstandartní, neoprenový herní plán, plastové žetony v pořadači, kvalitní karty, a to vše v funkčním insertu.

Foto: Pavel S

Vše je dokonale uloženo v insertu.

Herně je to spíše oddechová záležitost, náročnější si mohou přidat modul Časový posun a nechybí ani sólový režim. Výpravy do minulosti se neztratí v žádné rodinné sbírce her a příznivce historie.

Foto: Pavel S

Výpravy do minulosti

Rodinná karetní hra určená pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do jedné hodiny. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz