Hlavní obsah
Hry

Vyzkoušejte si práci jako převozník duší. Podsvětí vám to umožní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Podsvětí

Desková hra se skrytými rolemi a dedukcí připomínající Městečko Palermo. Zahrajete si až v 8 hráčích a vaši partii odehrajete do jedné hodiny.

Článek

Jakožto převozníci duší na řece Limbo vykonávající monotónní práci již celou věčnost, se vám vyskytne možnost obejít svůj dluh a najít věčný odpočinek. Proslýchá se, že prokletí démoni mají v plánu převrat, potřebují se jen dostat na druhý břeh. Stojí za to riskovat? Kteří kolegové mají stejné plány?

Foto: Pavel S

Karty duší jsou dvojího druhu, démoni a duše.

Na začátku hry hráči dostanou tajně svoji roli, rozdělí se náhodně na pomocníky démonů a poctivé převozníky duší. Pouze pomocníci démonů zjistí, kdo k nim patří (metodou otevírání očí). Ke kartě, která zvolí vaší roli následně dostanete ještě po jedné kartě duše a démona. Celkem se hraje na tři kola, které mají tři fáze.

Foto: Pavel S

Každé kolo jsou dvě lodě, ale jen jedna odpluje.

V první fázi se tajně umísťují cestující na jednu ze dvou lodí. Po umístění na určité místo získáte kartu daru a žetony hlasů. V druhé fázi využijete dary, díky kterým zjistíte některé potřebné informace, přehodíte cestující nebo jiné výhody.

Foto: Pavel S

Karty darů mají různé efekty.

V poslední fázi proběhne hlasování, která ze dvou lodí přepluje na druhý břeh, karty na ní zůstanou až do konce hry zatajeny. Po zahrání tří kol, přijde na řadu vyhodnocení. Odkryjí se všechny karty na třech lodí v zachovaném pořadí, podle pravidel bodování zjistíte, jestli vyhráli démoni, nebo poctiví převozníci.

Foto: Pavel S

V závěru každá skupina obdrží body.

Bodování na konci hry dokáže vše zvrátit, hlavně bonusové body za shody. První hra může být pro některé hráče náročnější, ale vše jim časem zapadne do sebe. Při sudém počtu hráčů vstupuje do hry role Zholyka, který hraje sám za sebe a snaží se, aby oba týmy měly shodné skóre, čímž vyhraje.

Foto: Pavel S

Odhalit role spoluhráčů bývá náročné.

Podsvětí je týmová hra, ve které máte spoustu možností pro úpravu průběhu, ale taky musíte spoléhat na svojí dedukci. V balení jsou rovnou 3 malá rozšíření, která zvýší variabilitu hry. Pokud máte rádi týmové hry a navíc se skrytými rolemi, určitě Podsvětí vyzkoušejte.

Foto: Pavel S

Žetony hlasů, hlasování a rozšíření.

Týmová hra se skrytými rolemi určená pro 4 až 8 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do jedné hodiny. Hru mi poskytlo a na český trh vydává vydavatelství TlamaGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz