Hlavní obsah
Hry

Wednesday: Hyde útočí - zahrajte si na Halloween něco tematického

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Wednesday: Hyde útočí

Jednoduchá kooperativní karetní hra na motivy populárního seriálu zaujme nejen teenagery.

Článek

Známá akademie Nikdy víc je v ohrožení, její okolí terorizuje příšera Hydea a je na vás ji zastavit. Musíte spolupracovat s dalšími vyvrhely a spojit své sily, jen tak dokážete vrátit vše do svých kolejí a dál vést svůj samotářský život.

Foto: Pavel S

Hlavní postavy, s kterými se vydáte bránit akademii.

Vaším společným úkolem je ochraňovat cíle na lokacích, abyste úplně neprohráli, je třeba zachránit alespoň 3 cíle z 5. Ve svých tazích se střídáte a máte možnost se přesunout do sousední lokace, kde zahrajete kartu. Svůj tah ukončíte dobráním karty a přesunem Věci, pokud se nachází u vás.

Foto: Pavel S

Celý herní prostor, který se náhodně rozloží.

Po odehrání tahů všech hráčů se vylosuje jeden z pěti žetonů Hydea, ten naznačí, kde se pohybovala. Následně opět všichni zahrají tah a jakmile je z pytlíku tažený poslední žeton Hydea, tím je označeno místo útoku. Tabulka obtížnosti určí, kolik bodu útoků potřebujete pro úspěch, podle toho se otočí karta cíle.

Foto: Pavel S

Sečtením hodnot karet potřebujete rovnou, nebo vyšší hodnotu podle tabulky obtížnosti.

Body jednoduše sečtete ze všech karet zahraných v dané lokaci plus vliv různých modifikátorů, které se v každé lokaci liší, nebo mají samotné postavy. Žeton Hydea v útočné lokaci zůstává, stejně tak karty v lokacích, kde se neútočilo. Zbylé žetony Hydea bez útoku se vrátí do pytlíku a může začít nové kolo, takto se odehraje pět kol, přičemž každé se zkracuje s úbytkem žetonů po útocích.

Foto: Pavel S

Postupně se kola zkracují.

Hráči mají k dispozici využít malou pomocníci Věc, ta má vždy v ruce jednu kartu, můžete si ji posílat mezi sebou a využívat její nabídku k vyložení, nebo výměně karty.

Foto: Pavel S

Karty, kterými útočíte v lokacích.

Wednesday míří hlavně na širší publikum, jde poměrně o lehkou záležitost, kterou zvládnou začátečníci, ale zároveň se u ní nebudou nudit ani zkušení hráči. Hlavní roli hraje předvídatelnost a štěstí, takže o náhodu není nouze, ta zajistí dostatečné napětí a variabilitu. Hra má celkem dvě úrovně, které v podstatě mění hodnotu potřebnou pro vítězství, ale už snadná úroveň dá celkem zabrat.

Foto: Pavel S

Schopnosti postav pomáhají lovu.

Každá hlavní postava má svoji unikátní schopnost jasně popsanou na své kartě. Vizuál potěší fanoušky seriálu, je postavený přímo na něm. Sháníte lehkou hru na večer s přáteli, nebo něco tematického k blížícímu se Halloweenu, Wednesday by se vám mohla zalíbit.

Foto: Pavel S

Wednesday: Hyde útočí

Kooperativní hra na motivy seriálu určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 10+ a herní dobou okolo půl hodiny. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz