Hlavní obsah
Cestování

Bungalovy v africkém stylu umístěné přímo na pobřeží oceánu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Janaš

Představte si domečky postavené přímo na břehu majestátního Atlantiku, kde vás každou noc uspává a každé ráno budí zvuk oceánu. Ráno se ocitnete tváří v tvář fascinující kráse a klidu senegalské pláže. Kouzelný koutek světa.

Článek

Domečky v africkém stylu postavené přímo na břehu oceánu jsou naprosto kouzelné. Každou noc, když už se celý hotelový rezort ponoří do ticha, můžete slyšet majestátní symfonii, kterou rozehrají vlny Atlantiku se svým pravidelně nekonečným tříštěním o mohutné balvany. Balvany rozeseté tu a tam nejsou jen přírodní bariérou chránící senegalskou pláž, ale také vytvářejí jedinečný hudební tón k vašim snům a myšlenkám.

Zvuky vln, jak se tříští, elektrizují a zároveň uklidňují, vytváří pocit, že jste součástí něčeho většího, oceánského rytmu, který spojuje člověka s přírodou. Alespoň tady a teď.

Foto: Petr Janaš

S každým nárazem a odrazem vlny a balvany sehrávají jakousi kouzelnou partituru. Vzdálenost a uspořádání těchto starobylých zemských strážců vytvářejí přirozenou amfiteátrickou scénu. Zvuky. Je v nich něco tajuplného a pradávného, něco, co člověka vtáhne do hlubin vlastních myšlenek.

Ráno, když první paprsky slunce jemně prostupují skrze závěsy, začíná den jako z vaší pohádky. Můj pohled z postele vede přímo na oceán, jehož voda v těchto ranních hodinách pableskuje v odrazech slunce a láká k probuzení všech smyslů. Doslova je vyburcuje. Jen co otevřete oči, můžete s radostí a vzrušením vyběhnout přímo z ochrany moskytiéry a vklouznout do příjemně chladivých vln. Osvěžení, které umí poskytnout jen oceán.

Když se rozhlédnu kolem, nikde nikdo. Uvědomuji si, že tato nádherná pláž je pouze moje, alespoň na tento krátký okamžik života. Kde jinde můžu zažít takový pocit a klid? Na malý okamžik mám možnost na chvíli zapomenout na všechny starosti a jen si užívat vlny a přivítat východ slunce. Každé zrnko písku, každá vlnka, která se dotkne mého těla, je důkaz, že existují místa, kde můžete zažít fascinující krásu a klid.

Tato pláž, tyto cihlové domky a tento úžasný oceán mi poskytují jedinečnou příležitost najít si svůj malý koutek ráje na zemi.

Foto: Petr Janaš

Představte si, jak se první vlna přibližuje k mohutnému balvanu, který se vpíjí do mapy senegalské pláže jako němá zátka. Zpočátku je to jen tichý, téměř šeptaný náraz, lehký a jemný jako první záblesk něčeho mnohem silnějšího, co teprve přijde.

Je to místo, kde se sny stávají skutečností, a kde máte možnost prožít chvíle, které si budete pamatovat. Pláž, která vám nabízí to nejkrásnější, co má.  Domky seřazené jako strážci tohoto okamžiku a oceán, který každý den vítá s otevřenou náručí. To vše dohromady vytváří zážitek, který zůstane v mém srdci jako drahocenná perla, na kterou budu vzpomínat s láskou a vděčností.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz