Hlavní obsah
Cestování

Cesta z Prahy do Monaka, která vás naprosto uchvátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Cesta z Prahy do Monaka Mercedesem G přes Alpy

Teď Mercedes už ví, že jeho hrdý majitel je velký cestovatel a milovník outdoorových aktivit, který se rozhodl sdílet své zkušenosti s touto cestou.

Článek

Hledal jsem spolehlivý, výkonný a stylový automobil, kterým bych podnikl cestu z Prahy do Monaka. Jednou z nejnovějších hvězd v mém vozovém parku se stal luxusní Mercedes G zakoupený na aukci. Tento nejnovější přírůstek mého parku si nedávno odbyl svou první velkou cestu – z Prahy přes Alpy až do Monaka… a následně zpět.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Na cestě z Prahy přes Alpy až do Monaka

Itinerář cesty zahrnoval několik měst a zemí, včetně Německa, Rakouska, Itálie a samozřejmě Monaka. Mercedes ukázal svou spolehlivost a pohodlí, ať už to bylo v hustém provozu Mnichova, na horských silnicích v Alpách nebo na sluncem zalitých ulicích Monaka. Vůz Mercedes G zvládl tuto výzvu s bravurou. S pohodlnou spotřebou přibližně 540 litrů nafty ujel celou cestu a vrátil se bez jediného technického problému. Bezpečnost, výkon a luxus tohoto Mercedesu byly na této cestě výrazně viditelné.

Aukce automobilů jsou proto skvělou příležitostí pro každého, kdo hledá výhodnou koupi kvalitních automobilů, které byly důkladně udržovány a prověřeny. Kvalita a výkon tohoto Mercedesu jsou jen jedním z mnoha příkladů úspěšných akvizicí z těchto aukcí. Prozkoumejte široký výběr aut a užijte si bezstarostné cestování jako majitel tohoto Mercedesu na jeho vzrušující cestě z Prahy do Monaka a zpět.

Když jednoho krásného letního rána začalo vycházet slunce, naplnil vzduch pocit dobrodružství. V Praze jsem se se svou manželkou dychtivě připravovali na cestu, která nás provede úchvatnou krajinou a půvabnými městy. To jsem ještě netušil, že tato cesta bude plná nečekaných zážitků, které nás zanechají v úžasu a divů, ještě dlouho po návratu domů.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Exkluzivní přístav pro přivítání členů a vlastníků Yacht Club de Monaco

Naší první zastávkou bylo okouzlující město Salcburk s historickými budovami a živou atmosférou. Žasli jsme nad ikonickou pevností Hohensalzburg, která se hrdě tyčila nad městem, a procházeli jsme se úzkými uličkami a nasávali bohatou historii, která nás obklopovala. Další na našem itineráři byla Ellmau, malebná vesnička zasazená do rakouských Alp. Obklopeni majestátními horami jsme nemohli odolat nutkání vydat se na náročnou túru, dýchat svěží horský vzduch a užívat si ohromujících panoramatických výhledů. Odtud jsme se vydali do půvabného města Hall in Tirol, kde jsme našli útočiště v Hwest Hotel Hall. Útulná atmosféra a vřelá pohostinnost, okamžitě jsme se cítili jako doma. Když jsme prozkoumali středověkou architekturu města a ochutnali vynikající místní kuchyni, nemohli jsme si pomoct – byli jsme naprosto uchváceni jeho kouzlem.

Dychtiví pokračovat v cestě jsme se vydali směrem k Trentu a prošli ikonickým Brennerským průsmykem. Malebná jízda nabídla pohledy na zasněžené vrcholky hor a svěží údolí, což nás oba zanechalo v úžasu nad majestátností přírody. Náš další cíl – Riva di Garda, lákal svými šumivými modrými vodami a lákavými plážemi. Na chvíli jsme si odpočinuli a nasávali slunce. Slunce navodilo naši náladu pro naše další dobrodružství, které nás ještě čeká. Naše další cesta vedla přes Parco dell'Alto Garda Bresciano, úchvatnou přírodní rezervaci. Putovali jsme po drsných stezkách, přičemž každý kilometr odhaloval nové zázraky přírody a světa.

Když jsme dorazili do Rifugio Garda, horského útočiště posazeného vysoko v alpské krajině, cítili jsme pocit úspěchu a vděčnost za krásu, která nás po cestě obklopovala.

Pokračovali jsme v cestě, překročili jsme malebný Passo 'd Ampola a obdivovali jsme klidné Lago d'Idro na úpatí hor. Proplétali jsme se malebnými vesnicemi jako LempratoNozza, z nichž každá nabízela pohled na místní způsob života. Rušná města Bergamo, MilánTurín nás přivítala svou živou energií a kulturním bohatstvím. Oddávali jsme se kulinářským specialitám každého města a vychutnávali si chutě Itálie, které tančily na našich chuťových pohárcích. Když jsme se přiblížili k městu Perosa Argentina, vzduchem se naplnilo očekávání. Náš cíl, Lago Lauson, na nás čekal v nadmořské výšce 2 030 metrů. Klikaté silnice nás dovedly k místu dech beroucí krásy, klidnému jezeru obklopenému tyčícími se vrcholky.

Nemohli jsme si pomoct, ale byli jsme v úžasu nad majestátní krajinou a cítili jsme se, jako bychom narazili na skrytý ráj.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Pro letní rodinnou dovolenou je Isola 2000 ideální destinací k objevování

Neochotně jsme opustili klidnou svatyni a vydali se do Cunea, kde jsme našli útěchu v příjemném hotelu Cuneo. Po dni stráveném průzkumem jsme se odebrali do svých útulných pokojů a snili jsme o dobrodružstvích, která nás ještě čekají. Následujícího rána jsme se vydali na vzrušující jízdu přes LimonettoCaserme Della Bandia, a nakonec jsme dosáhli okouzlující ISOLA 2000. Se svými zasněženými svahy a malebnými chatami nám zimní říše divů vyrazila dech i uprostřed léta. Naše poslední část cesty směřovala do pulzujícího města Nice, žasli jsme nad elegancí Monte Carla a šarmem Mentonu. Když jsme se loučili s francouzskou riviérou a vydali se do San Rema, naše srdce byla naplněna vzpomínkami, které vydrží snad celý život. Konec cesty v nás zanechal pocit údivu nad krajinou a hlad po dalším cestování. Když jsme vzpomínali na své neuvěřitelné dobrodružství, nemohli jsme si pomoci, ale přemýšleli jsme jaké nové zážitky nás čekají na naši další expedici.

A tak se s obnoveným duchem zvědavosti zaměřujeme na budoucí destinace, a jsme připraveni odhalit skryté drahokamy, které leží těsně za obzorem.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Port Hercule je jediný hlubinný přístav v Monaku, který se nachází v blízkosti Monacké skály

Cesta těmito městy je jako procházka knihovnou historie, kultury a přírody

Tato cesta je velmi zajímavá a nabízí mnoho nádherných výhledů a míst k návštěvě. Pravděpodobně pocestujete přes několik zemí, včetně Německa, Rakouska, Itálie a samozřejmě Monaka. Zde je několik míst, která byste mohli vidět na cestě:

České Budějovice: Město známé pro své pivo a nádherné historické centrum. Pasov, Německo: Město na hranicích s Rakouskem, známé svým starobylým pevnostním systémem. Salzburg, Rakousko: Rodné město W.A. Mozarta a místo natočení filmu Zvuk hudby. Toto město je plné historie a kultury. Innsbruck, Rakousko: Nádherné alpské město obklopené horami. Bolzano, Itálie: Město v regionu Jižní Tyrolsko, známé svými vinicemi a alpskými výhledy. Verona, Itálie: Město známé díky Shakespearově hře Romeo a Julie. Milán, Itálie: Jedno z nejvýznamnějších světových center módy a designu. Janov, Itálie: Přístavní město, kde byl Kryštof Kolumbus. Nice, Francie: Krásné město na Azurovém pobřeží s nádhernými plážemi a bohatou historií. Monako: Malé, ale nádherné městské stát s luxusními kasiny, jachtami a domem knížecí rodiny Grimaldiů.

Na cestě se můžete zastavit na mnoha dalších místech, v závislosti na vaší trase a preferencích. Každá z těchto zemí nabízí jedinečnou kulturu a historii, kterou si můžete vychutnat.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Poznejte Monacké knížectví z pohledu dějin i současnosti a zjistěte, co všechno stojí za vidění

Cesta těmito městy je jako procházka knihovnou historie, kultury a přírody. Každé město je jedinečná kniha, se svým vlastním příběhem, svou vůní, svým rytmem. České Budějovice je jako lahodný svazek o pivovarnictví se starobylými ilustracemi. Pasov je pevná vázanka o obranných strategiích a hraničních konfliktech. Salzburg je hudební partitura plná melodií Mozarta a filmových záběrů. Innsbruck je album plné úchvatných horských obrázků. Bolzano je jako degustační průvodce plný zápisků o víně a horských panorama. Verona je romantický román popsaný perem Shakespeara. Milán je módní časopis plný nápadů a inovací. Janov je dobrodružný příběh plný objevů a mořských cest. Nice je jako poetická sbírka popisující nádherné pláže a bohatou historii. A konečně, Monako je jako luxusní katalog plný jachet, kasin a královských paláců.

Foto: se souhlasem Tomáš Zvěřina

Bazény a  jachty prostě Monako si musíte krásně užít

Každé město, každá kniha, je stopa, kterou jsme nechali v čase, a kterou můžeme znovuobjevit na naší cestě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz