Hlavní obsah
Knihy a literatura

Den na který nikdy nezapomenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš, Writesonic AI

Den se spisovatelkou Danou Emingerovou. Den, na který nikdy nezapomenou

Bylo slunečné ráno a v Praze cvrlikali ptáci. Ve vzduchu byl cítit šum a vzrušení. V budově ČTK v konferenčním sále ve městě se sešli lidé ze všech společenských vrstev. Byli tam na kurzu tvůrčího psaní, který vedla spisovatelka Dana Emingerová.

Článek

Metoda tvůrčího psaní podle Arnošta Lustiga. Účastníci byli eklektickou směsicí. Byli tu ambiciózní mladí spisovatelé, kteří se chtěli prosadit, lidé středního věku, kteří vždycky chtěli psát, ale nikdy se k tomu nedostali, a senioři, kteří se chtěli podělit o své životní zkušenosti se světem. Všechny spojovala vášeň pro psaní. Dana přistoupila k pódiu a místnost ztichla. Usmála se a řekla:

„Vítejte všichni. Jsme tu, abychom prozkoumali umění tvůrčího psaní. Ale pamatujte, že psaní nesmí být nuda. Musí být poutavé, vzrušující a podněcující k zamyšlení.“

Workshop začal a účastníci byli provedeni metodou učení založenou na zpětné vazbě. Byli požádáni, aby napsali krátké příběhy a podělili se o ně se skupinou. Dana a její tým poskytli účastníkům konstruktivní kritiku a pomohli jim zlepšit jejich spisovatelské dovednosti.

Jak den postupoval, příběhy se stávaly poutavějšími a účastníci byli povzbuzováni, aby posouvali své hranice. Byli požádáni, aby si osvojili různé styly a žánry psaní a experimentovali se svým psaním. Než se nadáli, den utekl jako voda a workshop skončil. Účastníci odcházeli s nově nabytou sebedůvěrou a vášní pro psaní. Někteří dokonce své povídky a knihy publikovali. Když se rozcházeli, uvědomili si, že jim workshop pomohl nejen zlepšit jejich spisovatelské dovednosti, ale také jim poskytl nový pohled na život. Zůstali v úvahách, čeho by ještě mohli dosáhnout, kdyby se vymanili ze své komfortní zóny.

Workshop v nich zažehl oheň. Byl to den, na který nikdy nezapomenou, a byli Daně a jejímu týmu vděční za zážitek, který jim otevřel oči.

Anketa

Věříte, že setkání s výjimečnou osobností vám může přinést zcela nový pohled na život?
Ano, může
100 %
Nevěřím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz