Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Floristé se stále více orientují na dramatická aranžmá na zemi namísto používání váz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš

Floristé čím dál tím více opouštějí klasické vázy a místo nich se orientují na dramatické květinové konstrukce umisťované přímo na podlahu. Tyto dechberoucí aranžmá vnáší do interiérů novou dynamiku a rozměr.

Článek

Floristé – umělci květin se neustále snaží překonávat hranice tradičního aranžování a vytvářet něco opravdu dramatického a neobvyklého. Nedávno se jejich pozornost obrátila k zemi, a to doslova i metaforicky. Zatímco jsme zvyklí vidět květiny ve vázách na stolech nebo na oknech, ti nejodvážnější návrháři teď staví své úžasné kreace přímo na podlaze.

Tento nový trend v aranžování květin nám přináší úžasné konstrukce, které vyrůstají ze stěn nebo visí ze stropu. Ale stavění květin na podlaze je ještě o něco odvážnější a přináší do prostoru novou rovnováhu. Květiny se tak vracejí zpět na zem, i když jen symbolicky, a přemisťují hierarchii květinového aranžmá v dané místnosti. Tento trend vyžaduje prostor a posouvá rovnováhu pozornosti od tradičních středových prvků jako krbová římsa nebo jídelní stůl.

Miluji, když plány, pro květinovou výzdobu nejsou pevně stanoveny. Tam, kde je nějaký pohyb a život, je to mnohem více než jen statický objekt. Snažím se uplatnit myšlenku, že vše je dočasné a vše se nakonec vrátí zpět k Zemi. Nás moderní floristy fascinují metody, jak rostliny dokážou ovládnout svou vlastní architekturu.
Lola, brněnský florista a dekoratér, při nákupu květin

Floristé se stále více upouštějí od tradičních váz ve prospěch těchto dramatických květinových konstrukcí na podlaze. Tyto úchvatné aranžmá přinášejí do interiéru nový rozměr a dynamiku. Květiny se stávají středem pozornosti a vytvářejí ohromující efekty, které okouzlují a inspirují. Je to způsob, jak dát květinám možnost volného projevu a umožnit jim vyjádřit svou krásu a originalitu.

Stávají se z květin hřejivým centrem pozornosti, které vytváří působivé efekty, inspirované a fascinující. Je to způsob, jak poskytnout květinám prostor pro jejich svobodný projev a umožnit jim, aby ukázaly svou krásu a originalitu.

Foto: Petr Janaš

Květiny v těchto aranžmá se stávají nepřehlédnutelnými protagonisty prostoru, vytvářejí působivé vizuální efekty, které fascinují a inspirují na každém kroku. Toto odvážné a svobodné rozmístění květin je způsobem, jak umožnit květinám plně rozvinout svou krásu a originalitu, a stát se tak nezapomenutelným prvkem každého interiéru.

V tomto novém trendu jsou používány různé druhy květin, které se skvěle hodí pro aranžování na podlaze. Mezi hlavní druhy patří růže, lilie, dalie, chryzantémy a fresie. Každý z těchto druhů má své specifické vlastnosti a použití, které je důležité zohlednit při vytváření aranžmá. Například chryzantémy jsou považovány za tradiční podzimní květinu a mají své legendy o symbolice v Číně a Japonsku. Dalšími zajímavými druhy jsou kangaroo paws, dalie a fresie, které přinášejí do aranžmá další zajímavou strukturu a barvy.

Tento nový trend v aranžování květin je velmi vzrušující a inspirující. Přináší do našich interiéru obrovskou revoluci. Vyzkoušeli jste si už aranžování květin přímo na zem?

Floristé moderního proudu se rozhodli opustit konvenční vázy a majestátně se vrhli do tvorby dramatických květinových instalací umístěných přímo na podlaze. Tyto nádechově úchvatné kompozice přinášejí do interiéru novou hloubku, dynamiku a vizuální bohatství. Květiny v těchto aranžmá se stávají nepřehlédnutelnými protagonisty prostoru, vytvářejí působivé vizuální efekty, které fascinují a inspirují na každém kroku. Toto odvážné a svobodné rozmístění květin je způsobem, jak umožnit květinám plně rozvinout svou krásu a originalitu, a stát se tak nezapomenutelným prvkem každého interiéru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz