Hlavní obsah
Cestování

Ibiza – Amnesia & Privilege párty, sex a krásné pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

S kámošem jsme se rozhodli strávit prázdniny na Ibize, aneb jak jsme si užili dva týdny nekonečné zábavy. Tehdy jsem netušil, že se stane nejdelší párty mého života. Patry v Amnesia a Privilege.

Článek

Krátce před dovolenou jsem podstoupil laserovou korekci krátkozrakosti. Bez starostí o brýle jsem plně vnímal krásu ostrova. Pláže jsou přímo idylické, zdobené barevnými vlajkami. A nemusíte se dokonce ani namáhat s chozením ke stánku pro pití. Vstřícní plážoví číšníci vám ochotně přinesou drink či sangrii podle vašich přání. Pokud jim dáte velké spropitné hned na první objednávku, můžete si být jisti, že o vás budou dobře pečovat až do večera.

Koupání v moři je osvěžující zážitek a společnost na pláži je příjemná. Místy jsem měl pocit, že jsem se ocitl na natáčení nového pokračování seriálu Pobřežní hlídka, když jsem viděl lidi v nejnovějších modelech plavek a s dokonalými postavami. Byl jsem vděčný, že jsem na tento výlet odjel v mládí a ve formě.

Pláže jsou všude fantastické. Krásně na nich vlají čistě bílé a jinde nádherně barevné vlajky.

Foto: licence Canva

Plavání v moři je tady úžasné. Pláže jsou super vybavené na všechny druhy vodních radovánek. Pokud se tady chcete předvádět své nejnovější svaly nebo plavky, tady publikum vždycky najdete.

Během těchto 14 dní jsme trávili dny téměř stejně. Noční život na Ibize je úplně jiný než kdekoli jinde. V noci jsme tančili na všech diskotékách na ostrově a během dne jsme relaxovali na pláži, kde nás plážoví číšníci zahrnovali jednou sangrií za druhou. No prostě přesně tak, jak to stálo v nějakém novinovém článku tučným písmem: „Párty, sex a krásné pláže. Nejdivočejší ostrov známý svými kluby po celém světě přitahuje každý rok tisíce mladých lidí.“ Který jsem četl před dovolenou.

Navštěvovali jsme také pláže s výbornými podmínkami pro vodní sporty. Pokud jste zde chtěli ukázat své nejnovější svaly nebo plavky, určitě jste si zde našli obdivovatele.

Tajemná perla Persie: kouzlo starobylého Teheránu

Jednou jsme si půjčili motorky a celý den jsme projížděli ostrov. Bylo to skvělé, viděli jsme a zažili mnoho zajímavého. Návrat do hotelu večer byl však náročný. Zapomněl jsem, že po nedávné laserové operaci očí mám večer „mírně“ rozmazané vidění. Nicméně, vše jsme šťastně přežili, i přesto, že jsme se vraceli na hotel až hodně pozdě po tmě.

Další den jsme navštívili sousední malý ostrov Formenteru. Den předtím jsme se seznámili se dvěma Švédkami, které se plánovaly na tento celodenní výlet vydat, a tak jsme se k nim přidali. Byl to nezapomenutelný zážitek. Ostrov vypadal jak z reklamy cestovní kanceláře pro super pracháče na jachtách.

Bílá pláž, neskutečná barva moře, pro kterou asi nějaký módní guru vymyslí teprve název (nebo taky ten, kdo vymýšlel názvy barev na poštovní známky našeho pana prezidenta, ten by to určitě také zvládnul).

Bílá pláž, nádherně modré moře, oběd v restauraci, kde židle i stoly byly zabořeny do písku… Toto místo určitě stojí za návštěvu, ať už pro romantické plážové chvíle nebo pro jedinečnou pláž, jakou jsem nikde jinde neviděl.

Dny a noci rychle ubíhaly mezi poslechem posledních hitů diskoték AmnesiaPrivilege a plážovými písničkami. Mezi snídaní a večeří, mezi jízdou na motorce, na vodním skútru, popíjení sangrie na pláži a sektu v hotelu, jsem stále slyšel zvuk, někde tlumeně v povzdáli, jakési „píp a píp“ který jsem si tehdy neuměl vysvětlit. Po návratu domů a přihlášení do internetového bankovnictví jsem s hrůzou pochopil, že to byl zvuk mé platební karty. Celková suma činila mínus 4,989.60 euro. Ale stálo to za to, do posledního eura jsem si Ibizu pořádně užil!

Ibiza je synonymem pro nikdy nekončící plážové párty, diskotéky znějící hudbou světových DJs a ultimátní noční život.

Písečné pláže omývané tyrkysovými vodami Středozemního moře, romantické zálivy obklopené piniovými háji, bohaté kulturní dědictví a skvostná příroda – to je Ibiza v celé své kráse. Jen málokdo ví, že menší sestra Mallorky a Menorky je nejzelenějším z Baleárských ostrovů.

Nejvíce clubů najdete v San Antoni nebo v Ibize. Další jsou pak u dálnice mezi těmito dvěma městy. Nejznámější jsou legendární Amnesia, Ushuaia, Pacha, Privilege, Eden, Es Paradis a zahrají Vám v nich špičky současných Djs, jako David Guetta, Tiesto, Avicci, Calvin Harris, Paul Van Dyke a spousta dalších. Za mě nejlepší jsou jednoznačně Amnesia a Privilege. Vstupné 100 euro, ale stojí to rozhodně za to.

Když párty ostrov, tak Ibiza. Kde jinde zažít na dovolené lepší noční život než v prázdninových střediscích Ibizy, které jsou prošpikované věhlasnými kluby a bary? Nejznámější diskotéky na Ibize (a možná i jedny z nejznámějších na světě) najdete v hlavním městě.

Nejoblíbenějšími prázdninovými středisky pro noční život jsou Santa Eulalila a hlavně San Antonio s vyhlášenými diskotékami Es Paradis a Eden. Tohle místo se svojí legendární chilloutovou hudbou je považováno za „Home of Chill“.

Jedničkou mezi sporty na Ibize jsou ty vodní. Vyzkoušet si můžete windsurfing a kitesurfing, potápění a šnorchlování, kayaking, canyoning, plachtění či třeba rybaření. Vodní radovánky vás čekají také v aquaparku Aquamar u nejdelší pláže ostrova Playa de Bossa, který se pyšní mnoha vodními atrakcemi od brouzdališť pro děti přes velké jezero až po adrenalinové tobogány.

Pokud dáváte přednost sportovním aktivitám na souši, oceníte ibizská golfová a minigolfová hřiště. Nedaleko Cala Llonga se nachází pečlivě upravené 18ti jamkové golfové hřiště Golf Ibiza by azu Linehotels.

Nelíbí se vám čínské auto? Vězte, že do dvou let ho budete chtít a do tří mít

Ibizská metropole – v jednom z nejstarších měst ve Středomoří stojí za vidění především historické jádro, které bylo zapsáno na seznam kulturního dědictví UNESCO, se starobylou čtvrtí Dalt Vila, kde můžete obdivovat renesanční hradby, malebné uličky, zajímavou pevnost, katedrálu a mnoho dalších historických staveb.

Ikonické obranné věže – věže lemující pobřeží Ibizy, které dříve sloužily jako obrana proti pirátům. Poloha věží na pobřeží přímo vybízí k procházkám spojeným s fotografováním mořského pobřeží a krás ibizské přírody.

Přírodní park Ses Salines – unikátní ekosystém, který zasahuje kromě Ibizy i na Formenteru a další ostrůvky, je zapsaný na seznamu světového přírodního dědictví díky bohaté fauně a flóře, solným pánvím i nádherným plážím.

Nedotčená Formentera – blízký ostrůvek dostupný pouze lodí představuje dokonalý únik od masových turistických letovisek na jedny z nejkrásnějších pláží Středozemního moře. Díky plážím z bílého písku a tyrkysovým vodám se mu přezdívá „Karibik Středomoří“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz