Hlavní obsah
Cestování

Mnichovské památky, galerie, muzea a pivo. Návštěva nedalekého Dachau nám připomněla hrůzy minulosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Takže - prohlídka Mnichova pěšky s průvodcem, která zahrnuje návštěvu nejstaršího komerčního pivovaru v Německu, je úžasným způsobem, jak se podívat na město z jiné perspektivy a současně se naučit více o fascinující historii pivovarnictví.

Článek

Na podzim jsme si s přáteli naplánovali prodloužený víkend v Mnichově. Byla to cesta, která byla dlouho plánována, ale ještě déle odkládána. Konečně jsme se rozhodli vydat na tuto dobrodružnou cestu, která nám přinesla smích, vzpomínky a také hluboké pohnutí.

Mnichov je město plné historie a kultury. Prozkoumali jsme Marienplatz, největší náměstí v Mnichově, kde se každý den koná slavnostní ceremoniál s figurínami, které představují dějiny města. Procházka po tomto náměstí nám nabídla pohled na některé z nejvýznamnějších historických budov a památek v Mnichově. Poté jsme navštívili Deutsches Museum, největší technické muzeum na světě. Byli jsme ohromeni rozmanitostí výstav, které zahrnovaly vše od astronomie až po vodní dopravu. Zaujal nás výlet do věrné kopie uhelného dolu a prohlídka repliky prvního parního stroje.

Dalším na našem plánu byla Mnichovská královská rezidence, která je největším palácovým komplexem v Německu. Navštívit tento palác bylo jako kouzelný výlet do dějin Bavorska. Nymphenburgský palác, nádherná barokní rezidence bavorských vládců, byl dalším skvostem na naší cestě. V Mnichově jsme také navštívili Alte Pinakothek, jednu z nejvýznamnějších galerií ve městě, která se specializuje na starou evropskou malbu. Závěrem našeho pobytu v Mnichově jsme se vydali do BMW Museum, kde jsme získali fascinující pohled na historii automobilky BMW.

Cestovatelé, kteří jsou milovníky piva a historie, by si rozhodně neměli nechat ujít unikátní zážitek – návštěvu nejstaršího komerčního pivovaru v Německu, který se nachází v Mnichově. To vše mohou zažít během pěší prohlídky města s průvodcem, který je bude provázet po významných místech spojených s výrobou piva. Německé pivo je po celém světě známé svou vysokou kvalitou a tradicí, která sahá až do středověku. Samotné Mnichov je pak považováno za jedno z nejvýznamnějších pivních měst světa a je domovem několika světoznámých pivovarů.

Jedním z nich je i pivovar Weihenstephan Brauerei, který je považován za nejstarší stále fungující komerční pivovar na světě. Jeho historie sahá až do roku 1040, kdy získal od města Freising povolení k vaření a prodávání piva. Během prohlídky pivovaru se návštěvníci dozvědí více o jeho bohaté historii a samozřejmě budou mít také možnost ochutnat některé z tradičních piv, které zde vyrábějí.

Další zastávkou na této unikátní pěší prohlídce je světoznámá pivnice Hofbräuhaus, která je jedním z nejstarších a nejznámějších pivovarů v Mnichově. Pivnice Hofbräuhaus je proslulá svou dlouhou tradicí, úžasnou atmosférou a samozřejmě také vynikajícím pivem. Při návštěvě této pivnice se návštěvníci mohou těšit na autentický bavorský zážitek, včetně tradiční bavorské hudby a tanečníků v lidových krojích. Během prohlídky se účastníci dozvědí o historii výroby piva v Mnichově, která je neodmyslitelně spjata s kulturní a společenskou historií města. Průvodce jim také představí nejrůznější druhy německých piv a vysvětlí jim, jak se liší od piv z jiných částí světa.

Pěší prohlídka Mnichova s průvodcem a návštěvou nejstaršího komerčního pivovaru v Německu je tedy skvělým způsobem, jak poznat město z jiného úhlu pohledu a zároveň se dozvědět více o fascinující historii výroby piva.

Foto: licence Canva

Mnichov je druhé největší město v Německu a je známé svými historickými i moderními architektonickými stavbami. Architekturu města lze rozdělit do několika období - středověk, renesance, baroko, klasicismus, secese, moderna a postmoderna.

Avšak naše cesta nebyla jen o radosti a objevování. V plánu byla také návštěva bývalého koncentračního tábora Dachau. Už dříve jsem byl varován, že toto místo je příliš silné na to, abychom ho navštívili, ale cítil jsem, že je to něco, co musíme udělat. Dachau, první koncentrační tábor založený nacisty, byl místem nesmírného utrpení a hrůzy. I když na místě už nebylo mnoho původních artefaktů, samotné místo nám dalo nahlédnout do příšerné atmosféry historie zla. Dachau nám připomnělo, jak temná může být lidská povaha.

Cesta do Mnichova byla pro nás všechny, hluboce pohnutou zkušeností. Zatímco jsme si užívali krásy a historie města, návštěva Dachau nám připomněla, jak důležité je nikdy nezapomenout na hrůzy minulosti, abychom je mohli překonat a vytvořit lepší budoucnost. Tato cesta nám dala novou perspektivu a zkušenost, kterou určitě nikdy nezapomeneme.

Při vyslovení Mnichova si Češi pravděpodobně vybaví následující:

Německo: Mnichov je třetí největší město v Německu a hlavní město spolkového státu Bavorsko.

Oktoberfest: Tento každoroční pivní festival je jednou z nejznámějších kulturních událostí, které se odehrávají v Mnichově.

Fotbal: Mnichov je domovem známého fotbalového klubu FC Bayern Mnichov.

Mnichovská dohoda: Toto historické události z roku 1938, kdy bylo Československo zrazeno spojenci a bylo svoleno připojení Sudet k Německu, je často spojována s Mnichovem.

BMW: V Mnichově sídlí toto globální automobilové společnost.

Vysoké kvality života: Mnichov je často označován za jedno z měst s nejvyšší životní úrovní na světě.

Krásná architektura: Mnichov je známý svou nádhernou architekturou, včetně Mariánského náměstí, Nové radnice, Frauenkirche a dalších.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz