Hlavní obsah
Bydlení

Od elegantních a moderních až po majestátní a tradiční koupelny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence shutterstock

Už dávno jsou pryč doby, kdy koupelny byly pouze funkčními vnitřními prostory, které jako by postrádaly výrazný styl a majestátnost.

Článek

V poslední době se profesionální designeři snaží udělat tato útočiště osobní péče stejně stylově jako každé jiné místnosti v domě nebo bytě. Na první pohled zaujme černé umyvadlo. S černým umyvadlem vstoupí do každé koupelny trocha nevšední elegance. Výjimečné umyvadlo nemusí být jen barvou, ale také tvarem a provedením. Rozhodnete-li se pro dvě samostatná umyvadla, pak můžete mít variantu postavenou na desce, nebo můžete zvolit umyvadla zapuštěná. Tvar i velikost, stejně jako materiál záleží pouze na vás.

Výjimečná koupelna je ta, kde je rovnováha mezi estetikou, funkcí a moderností. Dostupný prostor s vhodnou vizuální váhou různých prvků. Výzdoba by měla být podle současných trendů, a hlavně musí splňovat přání majitele domu. Proto je potřeba starat se o tyto záležitosti už ve fázi plánování a návrhu. Bílá koupelna nabízí neomezené možnosti kombinací doplňující barvy. Bílá dodává interiéru svěžest a lehkost, a proto je také bílá nejčastěji používanou barvou v koupelně.

Foto: licence Canva

Sanitární zařízení, obklady a doplňky mohou nést jméno a rukopis světoznámého designera, stačí jen navýšit rozpočet, který na zařízení koupelny máte.

Do výzdoby lze začlenit různé styly – moderní, klasický i minimalistický. Právě styl propůjčí koupelně jedinečnou osobitost. Paleta barev je skvělým spojencem, pokud jde o vytvoření relaxační a pohodlné atmosféry. Stejně důležité je velice pečlivě vybírat nábytek. Materiály obkladů stěn a podlah významně přispívají k celkové vizuální atraktivitě koupelny. Proto jejich výběru věnujte maximální pozornost.

Nádherné volně stojící vany, ohromující průchozí sprchy, elegantní umyvadla, vznešený mramor a dlaždice i kování jako z drahých kovů. Jediná věc, která je ještě lepší než luxusní domácí, téměř lázeňské koupání je doba strávená v nádherně navrženém prostoru. Několik předních designérů se podělili o své nejkreativnější a nejkrásnější koupelnové projekty. Od elegantních a moderních až po majestátní a tradiční, tyto koupelny vyšší úrovně budou jistě inspirovat i vás. Zapamatujte si tedy své oblíbené motivy pro vaši příští renovaci koupelny.

Jak se vám líbí Unicorn House? Stará stodola, nebo umělecké dílo?

Tváří v tvář nevšednímu, tradičnímu světlému prostoru pro tuto koupelnu se interiéroví designéři rozhodli dát prostoru eleganci, která odráží elegantní styl s výraznými doplňky a moderními liniemi. Sprcha se světlou pracovní deskou s bílými skříňkami potřebuje barevné pouze doplňky. Naopak úplně černé skříňky a černá sprcha snese pouze černé mramorové dlaždice. Ve spojení s chromovým příslušenstvím vytvoří skvělé prvky v prostoru, který by ho jinak postrádal. Luxfery vytvořené speciálně pro koupelny a sprchové kouty jsou prvkem, který prostor ozvláštní a dovede do něj požadované světlo.

Foto: licence Canva

Jako ze starých filmů? Velikáni designu spojují své zkušenosti s výrobci sanity i obkladů a propůjčují výrobkům své jméno.

Ačkoli to není nijak zvlášť prostorná koupelna, i tak působí vzrušujícím dojmem. Koupelna je místo, které se opravdu hodí k vyjádření a kreativitě. Je to malý prostor, který má potenciál mít velký dopad, na celkovou kvalitu domu. Vyzkoušejte zde něco trochu jiného, než co je ve zbytku vašeho domova, a nebudete zklamáni. Tato zasněná malá koupelna se železným rámem ze starožitného šicího stroje se vznáší nad vlastní marnivostí rustikálního dřeva a průmyslového betonu. Forma osvětlení a dřevěné kompozity propůjčují prostoru měkkost.

Věřím, že jste nyní inspirováni pro svou vlastní koupelnu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz