Hlavní obsah

Velryba nabrala potápěče do tlamy, fotografie obletěla celý svět

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem 7NEWS Sydney

Představte si to vzrušení a hrůzu, když vás při plavání v rozlehlém moři pohltí obrovský tvor. Tato nepředstavitelná noční můra se stala skutečností pro 51letého Rainera Schimpfa, když se ocitl v tlamě obrovské velryby.

Článek

Rozsah tohoto neuvěřitelného setkání byl zachycen na kameru a snímek se rychle rozšířil po celém světě a zanechal lidi v úžasu a ohromení. Rainer Schimpf, jihoafrický provozovatel potápěčských zájezdů, zažil tak výjimečný okamžik, že by klidně mohl posloužit jako inspirace pro napínavý filmový trhák. Toto neuvěřitelné dobrodružství se odehrálo přibližně 46 kilometrů od pobřeží Port Elizabeth a navždy se zapsalo do kronik mořské historie.

Když se Rainer přiblížil k návnadové kouli, voda se najednou široce zvedla a já jsem s jistotou věděl, že se něco stane, takže jsem na něj pevně zaměřil svůj fotoaparát. Najednou z vody vystřelili delfíni, vyšla bílá sprška a pak se objevila velryba a popadla ho!
Heinz Toperczer, fotograf , www.nypost.com

Ve scéně, která vypadala jako z hollywoodského trháku, se Rainer Schimpf ocitl v tlamě obrovské velryby. Velikost a síla tohoto tvora jsou ohromující, když ho bez námahy pohltil ve svých mohutných čelistech jako rybičku. Na Schimpfově tváři byl patrný šok a nedůvěra, když se snažil pochopit, co se děje.

Velryby nejsou žádní lidojedi, jsou to mírní a citliví obři. Jsem si jistý, že pro velrybu to bylo stejně děsivé jako pro mě.
Rainer Schimpf, www.poznatsvet.cz

Neuvěřitelná scéna Rainera Schimpfa cesty do velké tlamy slouží jako svědectví o zázracích a tajemstvích, která se skrývají pod hladinou našich oceánů. Je důraznou připomínkou toho, že v dnešním moderním světě stále existuje mimořádná a nečekaná setkání, která čekají na své objevení. Rozlehlost moře skrývá nespočet tajemství a možnost být přímým svědkem tak vzácné podívané není nic jiného než zázrak.

Když se velryba otočila na stranu, mírně otevřela tlamu, aby mě uvolnila, a já jsem byl vyplaven spolu s něčím, co vypadalo jako tuny vody, z její tlamy, zatímco velryba sama spolkla všechny ryby v krku.
Rainer Schimpf, www.thewest.com.au

Tato pozoruhodná událost ukazuje na pozoruhodné velryb a jejich obrovské schopnosti. Schopnost bez námahy vzít potápěče do tlamy je důkazem jejich sil a nadvlády v jejich přirozeném prostředí. Slouží nám připomínka toho, že našim technologickým vymoženostem jsme v jejich světě jako hosté, kteří podléhají jejich pravidlům a schopnostem. Setkání Rainera Schimpfa s velrybou nejenže upoutalo pozornost lidí po celém světě, ale také vyvolal zvědavost a fascinaci těmito lepými tvory. Slouží jako připomínka toho, že se stále máme co učit o složitém fungování našich oceánů a tvorů, kteří jsou obývají.

Byla to sice zajímavá zkušenost, ale rozhodně nic, co bych chtěl znovu zažít.
Rainer Schimpf, www.poznatsvet.cz

Neobyčejné dobrodružství Rainera Schimpfa v ústech velryby není ničím jiným než vzbuzujícím respektem. Toto jedinečné setkání ukazuje syrovou sílu a krásu těchto majestátních tvorů a zanechává nás v pokoře a úžasu nad zázraky, které se skrývají pod hladinou našich oceánů. Slouží jako připomínka toho, že i v dnešním moderním světě nás příroda stále dokáže překvapit a ohromit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz