Hlavní obsah
Umění a zábava

Američanka Juwana Jenkins, která přivedla do rozpaků L. Sobotu a J. Krause, vystoupí v Brně!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Pozvánka na kvalitní bluesový koncert v Brně na Staré Pekárně.

Článek

Kdo je Juwana Jenkins?

Americká bluesová zpěvačka. Po dlouholetém působení v hudební branži a vystupování s kapelami Tonny Blues Band, Charliem Slavikem a Janem Kořínkem později pak s Mojo Bandem se rodačka z Filadelfie, již dlouhou dobu žijící v Česku, rozhodla pro sólovou dráhu.

Její první „vlaštovkou“ sólové kariéry byl singl s názvem Long Time, vyprávějící zpěvaččin příběh.

Text k písni divoká rodačka z Filadelfie, napsala sama, na hudbě spolupracovala s krajanem, americkým producentem, skladatelem a kytaristou Stevem Walshem.

Text vychází z mých zážitků a rytmus vznikl ze zvuků a pocitů při psaní této písně ve vlaku,“ popisuje Juwana a dál vzpomíná: „Před několika lety, když jsem jela domů vlakem z Polska, kde jsem měla dlouhé letní turné, jsem si uvědomila, že jsem vlastně předčila všechna svá očekávání a sny o hudební kariéře.

Také jsem si řekla, že je na čase do toho ‚šlápnout‘ pořádně, po hlavě a nebát se do toho jít sama a za sebe a dělat si tak věci po svém. I když sólová dráha není cíl, ale pouze prostředek mého hudebního sebevyjádření.“

Juwana Jenkins mj. vystoupila také v show Jana Krause - velmi roztomilé! Sledujte zde:

https://www.youtube.com/watch?v=d6mx593vh5g&t=5s - kde přivedla do rozpaků nejenom Honzu Krause, ale i legendárního Luďka Sobotu.

------------------------

Do notýsků si zapišme - Stará pekárna, čt 25. 01. od 20 hodin, koncert je součástí série Jazz & Blues Brno 2024!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz