Hlavní obsah
Satira

Česko: Manželství a bydlení konečně pro všechny! Nejen pro vyvolené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Dnes je vážně těžké sehnat dostupné bydlení - fejeton nejenom o tom.

Článek

Nejen mladí velkoměstští lidé si dnes nad sójovým latté s melounovým dipem oprávněně stěžují, že novomanželský (či dokonce předmanželský) pár dnes většinou nedosáhne na hypotéku. A vlastně nedosáhne na vlastní bydlení vůbec.

A to, i když oba z novomanželského páru řádně pracují a platí dokonce i daně. Ve většině případů nezbývá než žít v drahém nájmu, nebo čekat na dědictví. Což sebou přináší vyostřené mezigenerační vztahy. Navíc každý mladý člověk nemá tak zaopatřené rodiče, aby po nich bylo co vůbec dědit. Ostatně nezapomínejme, že spousta českých, moravských, slezských a romských seniorů dnes úpí v exekucích a insolvencích.

Změna zákona

Nabízí se účinné legislativní řešení – nebát se zákonem konečně povolit manželství pro více fyzických osob! Ergo kladívko, skutečné manželství pro všechny, nejenom diskriminačně pro dva.

Člověk nemusí být zrovna profesorka matematiky na víceletém gymnáziu, aby si rychle spočetl, že tři nebo čtyři (nejen mladí) lidé mají zákonitě větší šanci dosáhnout na hypoteční úvěr. Určitě snáze než dvojice nebo dokonce sebestředný neprovdaný jednotlivec z české kotliny.

Samozřejmě musí všichni začlenění do manželského tělesa řádně pracovat a vydělávat peníze. Jednoduše nemožno přibírat subjekty do manželství jen kvůli sexy tělu nebo že se nadstandardně vyznají v dějinách Harry Pottera anebo béčkových italských sci-fi seriálech.

Problémy nutno řešit, ne vysedět!

Začněme už konečně řešit problémy mladých s bydlením - mrkám hlavně na Piráty a Pirátky z Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) – avšak nejenom na ně.

Samozřejmě možno očekávat počáteční odpor konzervativní části katolické církve a moravských lidovců. Nicméně je zapotřebí si uvědomit, že už dnes, značná část kněžích a věřících chápe manželství LGBT jako nijak neodporující Bibli. Z čehož lze dovodit, že by se vstřícnou moderní interpretací dalo pochopit jako souladné s biblickým učením i manželství tří a více osob. Nebo se pleteme? Panta rhei. Koneckonců vesmír (údajně stvořený Bohem) se také neustále rozšiřuje, takže i pochopení pro pojetí manželství by se mohlo rovněž dále rozšířit.

Nadto, pakliže by to byla cesta jak pomoci vyřešit bytovou krizi spodních deseti miliónů, a církve vždy v dějinách stály na straně chudých a potřebných, tak by pro tuto novinku měli mít milosrdné pochopení.

Sečteno: Manželství a bydlení pro všechny!

Kdo chce, hledá konstruktivní řešení, kdo ne důvody, proč to nejde.

-------------------------------------

(autorský satirický text, modifikovaně psáno pro MFD)

Anketa

Jaký je podle Vás maximální optimální počet osob pro manželství?
2
61,5 %
3
0 %
4
0 %
neomezeně, nechme svobodu lidem!
15,4 %
1
7,7 %
Nevím, mne spíše zajímá, jak hraje Kometa Brno.
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz