Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co to bude, dědo? Dvacet deka salámu Senior!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Co to bude, dědo? Dvacet deka salámu Senior!

Článek

V poslední době se nejen na tomto , jinak přátelském a respektujícím webu, stalo skoro módou urážet a zesměšňovat seniory a seniorky.

Tu jsou jim vyčítány údajné vysoké důchody, jindy zase jejich údajná pomalost u pokladen v supermarketech, jindy jim autoři i čtenáři v diskuzi perfidně vyčítají, že přehrabují zboží a chtějí jen to nejlacinější anebo že ostatním vykupují zboží v akci.

Veselý dědek

Moje glosa však půjde jiným směrem a bude o o jednom duchapřítomném a vtipném seniorovi (dříve by se řeklo důchodci).

Bylo nebylo v jednom jihomoravském supermarketu, kde měli obsluhovaný úsek s uzeninami (takže to nemohlo být v Lidlu či Penny Marketu, dodal by amatérský detektiv.)

Narvaný obchod

Obchod plný lidí, zase nějaké akce, každý před Vánocemi podrážděný a důležitý jako tenisová raketa Václava Klause nebo běžecká souprava Danuše Nerudové.

Ve výše zmíněném úseku s uzeninami též pěkná frontička. Lidé všeho věku, snad všech 26 pohlaví i sociálních skupin. Mladík drze (dnes by se asi řeklo asertivně) předbíhá celou frontu. Pár seniorů a seniorek sice brblá, ale prodavačka- brigádnice mu to klidně promine. Čímž logicky stoupá napětí ve frontě.

Na řadu konečně přichází starší pán (cca 70-75 let). Prodavačka říká bodře, avšak zcela nevhodně: Tak, co to bude dědo?

Noblesní pán, patrně lékař nebo právník v důchodě se ovšem nenechává vyvésti z míry a říká sebevědomě - Prosím, dvacet deka salámu Senior. Prodavačka - Cože chcete?

Pán neoblomně znovu a celkem zvesela : Dvacet deka salámu Senior…Prodavačka - aha, Junior…a polohlasně ke zbytku fronty - To všichni vidíme, že jste senior, to nemusíte hlásit. Klakson troubí…hihihihi.

Avšak sedmdesátník se nenechává vyvést z míry - Slečno, vzhledem k tomu co tady prodáváte, je označení Junior zcela nekalosoutěžní, takže můj výraz „salám Senior“, je naprosto namístě!

Fronta se začíná polohlasně smát.

„Jejda“ zvolá jedna z nakupujících, "to je přece pan doktor XY, vy jste kdysi zastupoval mého manžela u soudu…jak pak se máte…? “

Závěrem

Přiznám se, že jsem měl hned hezčí den, když jsem tuhle příhodu, pro někoho možná banální, zažil.

Nepodceňujme „staré dědky“ a staré právníky, už vůbec ne.

Hezký vstup do roku 2024 vinšuji všem hodným lidem.

a taky hodně peněz…:D

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto - peníze úspory bankovky měna hotovost české koruny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz