Hlavní obsah
Satira

Děti v letadle - pohroma pro naše nervy!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Satirický fejeton k tematice cestování letadlem.

Článek

Sedím v letadle, nad hlavou svítí nápis v angličtině „Připoutejte se, prosím,“ a těším se na zaslouženou dovolenou. Roky úsporného šetření, nekonečné odříkání a teď jsem tady – letím vstříc rajským plážím. Ovšem radost mi kazí jeden drobný detail – řev nevychovaných dětí na palubě.

Je to už takový evergreen letecké dopravy: nastoupíte do letadla, najdete své místo, začnete se uvolňovat, a v tom se ozve ten známý zvuk.

Je to jako alarm, který oznamuje přítomnost nevyzpytatelné pohromy.

Ano, dětský křik! A ne, není to jen krátkodobé „rozptýlení“. Jedná se o celých několik hodin nepřetržitého hluku, skákání po sedadlech anebo šťourání se v mých vlasech či kopání do sedačky zezadu.

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého

Proč by děti měly mít právo narušovat poklidnou cestu těch, kteří se na dovolenou těšili a poctivě šetřili si na ni měsíce, možná roky?

Rodiče nebo i prarodiče těchto drobných křiklounů, očividně imunní vůči decibelům, se jen blahosklonně usmívají. Avšak zbytek cestujících se choulí v zoufalství, hledající útočiště ve sluchátkách, které zdaleka nedosahují požadované úrovně ochrany.

Speciální letadla pro nevychované „haranty“

A tak vzniká geniální myšlenka: „dětská letadla“. Letadla, kde by se děti mohly volně vyřádit, křičet do ochraptění a běhat po uličkách bez toho, aby narušovaly náš dospělácký klid.

Rodiče by měli své vlastní království chaosu, zatímco my ostatní bychom si v poklidu popíjeli drink a užívali si ticho.

Kritici by možná tvrdili, že to je diskriminační. Nicméně, je na čase si bez cenzury přiznat, že děti do 15 let prostě nemají co dělat v normální dopravě.

Ať už je to letadlo, vlak nebo autobus, všude, kam se podíváte, děti kazí atmosféru svým zlobením, pobíháním a  nezvládnutelným hulákáním. Mohli bychom je izolovat v jejich vlastním světě, kde by se mohly vyřádit do sytosti, aniž by narušovaly náš klid.

Zkrátka, je na čase zavést novou éru letecké dopravy. Dětská letadla by nebyla jen praktickým řešením, ale i morálním vítězstvím pro všechny, kdo si chtějí dovolenou opravdu v klidu užít.

Proto důrazně apelujme na aerolinky: vytvořte speciální letadla pro děti a dejte nám dospělým šanci užít si zasloužený odpočinek v klidu a míru.

Ať žije klidná dovolená!

(autorský satirický fejeton)

Anketa

Vadí vám nevychované děti v letadle či vlaku?
Ano, zkazili mi již nejednu dovolenou
91,4 %
Nevadí, mám nervy ze železa
8,6 %
Nevadí, ostatně naše děcka jsou také pěkná "zlobidla"
0 %
Nevím
0 %
Na dovolenou nejezdím, nemám na ni peníze a ani čas
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 35 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz