Hlavní obsah
Názory a úvahy

Důležitá konzultační pohotovostní linka. Nezneužívejme zbytečně 155 nebo dokonce 112!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Lékaři, záchranáři, politici se zaměřením na veřejné zdravotnictví a sestry si často a v zásadě správně stěžují, že čeští, slezští, romští a moravští lidé často zneužívají (resp. nadužívají) tísňovou linku 155 (nebo 112).

Článek

Pacienti a pacientky zde logicky oponují, že praktičtí lékaři zpravidla ordinují jen do 12. hod., a o víkendech rovněž nikoliv. A kam se pak máme obrátit při nenadálém úraze či onemocnění. Nic jiného než 155 nám přece nezbývá.

Konzultační pohotovostní linka

Ergo kladívko, pro tyto méně závažné případy zde existuje tzv. konzultační pohotovostní zdravotnickou linka - 800 888 155.

K čemu slouží?

Například když potřebujete akutně poradit od lékaře, ale myslíte si, že to není na výjezd záchranky a zároveň nechcete blokovat číslo 112 nebo 155.

Pracují tam zdravotničtí záchranáři s praxí, kteří dokážou rozpoznat vážnější problém a jsou schopni okamžitě po vyhodnocení přepojit hovor na tísňovou linku 155. A v případě méně závažných záležitostí poradí, co dělat. A to včetně sobot, nedělí a státních svátků. Koneckonců blíží se Velikonoce, tedy 4 volné dny, tak se tato informace může hodit.

Sečteno - nezatěžujme zbytečně linku 155 (resp. 112), v případě neurgetnních věcí a v pochybnostech kam se obrátit volejte raději linku 800 888 155 - tedy konzultační pohotovostní linku.

Zde vám řeknou, zda si máte zavolat RZS či Vás tam rovnou přepojí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz