Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Hledání lásky nebo aspoň partnera po pětatřicítce. Jde to vůbec?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Fejeton - Hledání partnera v dnešní době po pětatřicítce.

Článek

Předvčera jsem se sešla s kamarádkou na snídani, oběd a večeři a jako obvykle jsme propadly do diskuse o hledání partnera ve věku 35 a více let.

Ačkoli to může znít jako klišé, realita je taková, že mezi mými kamarádkami existuje celá řada příběhů o hledání lásky, které mohou člověka náležitě rozesmát, ale také přivést k meandrovitému zamyšlení.

Jedním z nejběžnějších témat, o kterém jsme mimo estonské lesbické poezie diskutovaly, byly nečekané změny v partnerských vztazích.

Při pohledu na své blízké si člověk někdy říká, že vše vypadá ideálně, ale pak se něco neočekávaného stane.

Jedna z mých kamarádek nedávno prožila situaci, kdy si její dlouholetý partner uvědomil, že se ve skutečnosti cítí přitahován k mužům. Po letech zdánlivě šťastného vztahu se tak jejich cesty diametrálně rozdělily, což bylo pro ni nepochybně náročné.

Navíc se pokusil sbalit i jejího bratrance. Neskutečný sprosťák. Tedy ten „ex“, ne bratranec, i když vlastně…

Další kamarádka zase sdílela příběh o tom, jak její manžel našel lásku s recepční z cukrárny, kam pravidelně chodil mlsat větrníky, smažené tvarůžky, laskonky a uzená kolena. Pro ni to byl šok, zejména když se dozvěděla, že byl tento vztah v plném proudu již několik měsíců, aniž by to tušila.

Život plný zvratů a někdy i „zvratků“

Tyto příběhy ukazují, že život a láska jsou plné nečekaných zvratů, které se někdy mohou zdát jako přímo vytržené z běloruské telenovely.

Hledání partnera ve věku 35+ přináší neopakovatelné výzvy.

Sama jsem často slyšela od svých přátel, že ve stáří se seznamování stává obtížnějším. Nejenže je méně času na nové vztahy kvůli pracovním závazkům, volbám do zastupitelstva kraje či obce, a jiným povinnostem, ale také se prostě mění priority a očekávání.

Ergo kladívko, někteří lidé jsou po rozchodu nebo rozvodu opatrnější ohledně nových vztahů. Nechtějí opakovat minulé chyby. Jiní zase hledají partnera se společnými zájmy a hodnotami, což může být v dnešním uspěchaném světě obtížné. Ne každý se zajímá o druhou rakouskou hokejovou ligu nebo pletení klobouků či břichomluvectví.

(A)sociální sítě

Navíc sociální média a online seznamovací aplikace mohou způsobit, že se cítíme, jako bychom byli na trhu, kde se hodnotíme podle našeho vzhledu a krátkých profilů. To může zvýšit tlak na nalezení partnera a zároveň vyvolat pocit osamělosti, pokud se to nedaří.

Nicméně i přes tyto výzvy je důležité si uvědomit, že každý má svůj vlastní čas a způsob, jak najít lásku. Někteří lidé se setkají se svým životním partnerem ve třiceti, jiný v šedesáti, a jiní ještě později. A někteří si mohou uvědomit, že štěstí v partnerském vztahu pro ně není to pravé kaštanové.

Nejste sami, i když jste sami

Takže pokud jste ve věku 35+ (nebo dokonce 37 plus) a stále hledáte toho pravého nebo tu pravou, pamatujte, že nejste sami/y.

Mnoho fyzických osob prochází podobnými situacemi a důležité je zůstat otevřeným a věřit, že láska přijde v ten správný čas, jak se zpívá v té reklamě na jahodový jogurt (nebo jogurtovou jahodu, již vážně nevím).

A kdo ví, možná právě teď se někde tam venku někdo připravuje na setkání s vámi. A nemusí to být, milé dámy, jen pracovník finančního úřadu, ale třeba vynikající a naslouchající senzitivní milenec, který umí vše opravit a bude Vás milovat přesně takovou jaká jste!

--------------------------------

(Fejeton na základě vyprávění kamarádky Adély z Brna city a její tety Evičky z Adamova.)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz