Hlavní obsah
Satira

Hrůzostrašný příběh o porušení práva z českého fastfoodu. Mladé slečny předmětem šikany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Tohle je příběh, který mi vyprávěl kamarád Martin (51). Stal se jeho dceři Adéle a její nejlepší kamarádce Tereze. Udál se vloni v České republice.

Článek

Jednoho odpoledne, když se Adéla vrátila ze školy se zmíněnou nejkamarádkou Terezou (jak mladí říkají s „nejkou“), se M. neubránil zvědavosti a vyptával se jí na to, jaký měla den.

Adéla mu nejdříve rozkošatělým způsobem (který zdědila po matce, která od rodiny odešla do Kanady) rozprávěla o škole a autoškole, ale pak s nadšením začala vypravovat o jejich dobrodružství ve fastfoodu.

„Opravdu? Co se tam stalo?“ zvědavě se optal Martin.

No, byly jsme s Terkou na kebabu,“ začala Adéla. „A víš co, kámo (dcera v zápalu boje zcela zapomněla, že mluví s otcem) , Terka si tam otevřela vlastní nápoj – kolu zero.

Martin pokrčil srostlým obočím nad tím, co slyší, ale dál naslouchal - „A co se stalo potom?“

Pan majitel byl strašně naštvaný a nadával nám. Dokonce i mně, která jsem nic neudělala, moc dobře, kámo teda táto víš, že colu zero nesnáším. Tvrdil dokonce, že musíme zaplatit pokutu 5 tisíc korun!

Ale já jsem si vzpomněla, že to není legální, že majitel rychlého občerstvení nemůže udělovat v ČR pokuty, že to není správní orgán ani soud…“ Vyprávěla dcera rozčilená jak pirátská poslankyně po dalším neschválení Istanbulské úmluvy.

Ostatně nedávno jsem se to učila na příjímací pohovory na právnickou fakultu“ - dodala Adéla.

Martin byl trochu zaskočený, ale i hrdý na to, že jeho dcera má takovou znalost práv a že se jen tak v životě nedá.

To je úžasné, Adélko. Opravdu? Pokud to tak bylo, pak majitel neměl právo po vás chtít pokutu.“

Adéla razantně přikývla. „Ano, trvala jsem se na to, a není to legální. Ale pan majitel byl pořád strašně naštvaný, a byl nás i hrubý, jak nějaký rapper z Prahy-Žižkova….“

Martin si odkašlal a zvážněl. „Tohle musíme nahlásit. Je důležité, aby majitelé firem respektovali zákony této země, chovali se k zákazníkům slušně a nesnažili se stanovovat svoje pravidla. Tohle je v právním státě prostě nepřijatelné.“

Zkrátíme to - Nakonec se pan Martin na celou věc vykašlal a nešel nikam nic hlásit. Adéla a Tereza ovšem o věci informovaly (nejen) své vrstevníky na TikToku a možná dokonce i na Instagramu.

A tak se Adéla a Tereza staly hrdinkami městečka, když odhalily porušení práva v místním fastfoodu. A navíc od té doby přestaly jíst maso a staly se vegankami, aby chránily naši planetu.

Držme jim v tom palce!

-----------------------------------------------------------------

(jména a některé reálie byly pozměněny především z důvodu ochrany soukromí).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz