Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jediná lékařská pohotovost pro celé Brno a okolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nedávno jsem na při procházce centrem našeho města Brna viděl následující: Nejmenovaná praktická lékařka měla vyvěšenu na své ordinaci cedulku - Pro nemoc zavřeno, obracejte se na Lékařskou pohotovost - ÚN Ponávka.

Článek

Nedávno jsem na při procházce centrem našeho města Brna viděl následující: Nejmenovaná praktická lékařka měla vyvěšenu na své ordinaci cedulku - Pro nemoc zavřeno, obracejte se na Lékařskou pohotovost - ÚN Ponávka.

Inu, i lékař může být nemocen. Na první pohled logické opatření, ale když si uvědomíme, že to je jediná (!) pohotovost pro celé Brno a široké okolí – aglomerace o pul milionu lidí, a navíc má otevřeno - od 17:00 do 6:00 hod. tak opravdu nevím, zda jde o vhodné systémové řešení.

Babičko, vstávejte, je jedna hodina v noci, půjdeme k doktorce…anebo, co by se stalo, kdyby např. sto pacientů od zmíněné lékařky ihned v 17 hodin obsadilo zmíněnou LP v ÚN?

Kam by pak šli ostatní nemocní Jihomoravané?

A co když podobné odkazující cedule visí na více ordinacích po Brně či třeba i v jiných městech a obcích po JMK ?

Eviduje to někdo? Koordinuje zdejší soustavu reálně někdo?

Fakt, že by se zdravotní systém pro obyčejné lidi, tedy pro ty, kteří nemají známé či příbuzné lékaře, (nejen) v Brně a okolí nějak lépe zorganizoval, o tom můžeme opravdu jen snít.

Nemohlo by se alespoň zajistit, aby tato jediná pohotovost, pokud už jich v Brně nemůže být více, otevírala alespoň ve 14 hodin a ne až v 17 hod.?

Zřizování a organizaci lékařské pohotovosti (samozřejmě nejen v Brně a Jižní Moravě) má ze zákona na starosti kraj, ne město! Věděli jste to?

Takže i toto by mělo být tématem pro krajské volby, kterou budou již příští rok!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz