Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jindra (33) a jeho neuvěřitelné čtyři dny střízlivosti. Přinesly opravdu velkou změnu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

V dnešní době, kdy se mnozí lidé (včetně našich moudrých politiků a političek) potýkají s různými závislostmi, se může zdát, že odolat pokušení je nadlidský úkol.

Článek

Pro pana Jindru, obyčejného muže z malé vesnice jménem Brno, to byl ale začátek něčeho neobyčejného.

Čtyři dny bez alkoholu změnily jeho život k lepšímu tak, jak by si nikdy nepředstavil.

Pan Jindra byl známý svými pravidelnými večery strávenými ve společnosti přátel a starobrněnského piva a tuzemáku (dříve rumu). Nikdo by o něm neřekl, že má problém – byl to přece jen „ten náš „brněnské“ Jindra, co má rád pivo“. Ale jak se ukázalo, právě těch několik dní abstinence mu otevřelo oči.

Krušný začátek

První den byl nejtěžší. Seděl v obýváku, zíral na prázdný prostor na stole, kde obvykle stála sklenice. Zjistil, že má spoustu času, se kterým nevěděl, co dělat. A tak vzal do ruky knihu, kterou mu manželka před více než rokem doporučila. To byla první změna. Vsuvka – do komentářů tipujte, kterou konkrétní knihu manželka Růženka svému muži doporučila.

Druhý den se probudil bez obvyklé těžkosti v hlavě. Vstal brzy a vyšel na procházku do lesa za domem. Cítil se svěže, plný energie. Když se vrátil, překvapil manželku tím, že připravil snídani. Obyčejná věc, řeknete si, ale pro něho to byl nový začátek.

Den třetí, toto letí

Třetí den začal pociťovat první skutečné benefity. Na úřadu práce, kde pracoval byl soustředěnější, komunikativnější a dokonce ho kolegové (ale i nezaměstnaní) chválili za jeho nevídané nasazení. Byl to Jindra, ale lepší, svěžejší verze sebe sama.

Čtvrtý den se konečně cítil, jako by se probudil z dlouhého snu. Večer se rozhodl strávit se svou rodinou, místo aby šel do hospody. S manželkou si povídali, smáli se a připomínali si, jaké to bylo na začátku jejich vztahu. A po 22. hodině, to se děly vážně věci, to sem nemohu psát, to by se náš blog opravdu červenal.

Děti byly šťastné, že mají tátu doma a plně přítomného. A manželka, ta radostí doslova předla.

Co se tedy stalo, že těchto pár dní změnilo život pana Jindry k lepšímu? Byl to jen ten prostý akt volby. Rozhodl se, že chce žít lépe, že chce být lepším manželem, otcem, voličem a člověkem. A ty čtyři dny mu ukázaly, že to jde.

Závěrem

Není to tak, že by čtyři dny bez alkoholu vyřešily všechny jeho problémy. Ale ukázaly mu cestu. Ukázaly mu, že má v sobě sílu, o které možná ani nevěděl. A to je něco, co si zaslouží respekt. Pan Jindra nám ukázal, že i malý krok může vést k velkým změnám. Třeba je to inspirace pro nás všechny. Možná se stačí na chvíli zastavit, podívat se na svůj život a udělat malý krok směrem k lepšímu já. Pan Jindra to dokázal, a kdo ví, možná to dokážeme i my ostatní.

Buďme jako Jindra. Na zdraví!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz