Hlavní obsah
Satira

Máte slovo - o migračním paktu. Obutá neobutá. Žádní uprchlíci tu nebudou, a počet taky nesouhlasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Satirická glosa k migračnímu paktu a pořadu Máte slovo na veřejnoprávní ČT.

Článek

Shlédl jsem část pořadu Máte Slovo s paní Jilkovou o migraci ze dne 26. 4. Platím řádně a včas konces. poplatky, i když nemám televizor, ale po vzoru mladých lidí sleduji občas pořady na počítači.

Můžeme si opravdu vybrat?

Ministr Rakušan v prestižním pořadu opakovaně zmínil, že každý členský stát si bude moci na začátku vybrat, zda chce přijímat uprchlíky, nebo platit výpalné pardon „dobrovolnou solidární pomoc“ nebo poskytne „technickou a organizační pomoc“.

Poslanec z hnutí SPD Vladimír Zlínský se pak ve studiu opakovaně logicky optal, co se stane, když si všechny členské státy vyberou peněžitou nebo technickou pomoc? Kde pak ti migranti fyzicky budou, když si nikdo nevybere modus - „beru lidi“?

Avšak na to mu ministr vnitra, ani jeho spolubojovník z institutu Europeum nedokázal odpovědět, a mlžili a mlžili a utíkali od tématu. Ale nezapomněli opakovaně perfidně zdůraznit, že opoziční poslanec tomu nerozumí, jelikož není právník, ale lékař, jak si zjistil ministr vnitra.

Dokonce i moderátorka Jílková, kterou opravdu nemožno podezírat, že byla docentkou evropského práva, se opakovaně ministra zeptala, kde tedy ti migranti reálně budou. Ale ministr jakoby neslyšel, koulel očima a povídal si svoje mantry, o tom jak skvělý pakt nám prý vyjednali.

Satirik: Mám nápad, co kdyby pak ta „solidární plnění“ platili jenom ti, kteří tento pakt sjednali a rozumí mu. Ti, kteří nás ubezpečují, že se netřeba ničeho bát?

To by bylo fér, ne?

Závěrečný povZdech(ovský).

Ale na závěr dodávám, nedělám si iluze, že by jiní naši politici v Bruselu vyjednali něco diametrálně lepšího, než nám přináší tohle více než tisíci-stránkové Ptydepe, kde se každý dočte, co potřebuje.

Koneckonců, pakliže se sem třeba v roce 2028 navalí třeba sto nebo dvě sta milionů klimatických a ekonomických uprchlíků, tak na tento velesložitý mnohovrstevnatý mezinárodní pakt si nikdo ani nevzpomene. Ergo kladívko, když mu nerozumí ani naše hlavy pomazané, jak mu může rozumět třeba negramotný uprchlík z Afriky či Asie?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz