Hlavní obsah
Satira

Na Vánoce si vyměníme sprcháče…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Na Vánoce si vyměníme „sprcháče“ …reakce na článek od KK.

Článek

Kristina Kidigo patří zde na Seznamu k mým oblíbeným a inspirativním autorkám. Samozřejmě i ona se vyjádřila k tématu Vánoc.

Především mne zaujala její slova - Jakkoliv myslím, že heslo „jaký si to uděláš, takový to máš“ je v případě předvánočních příprav sakra pravdivé, nemůžu se zároveň ubránit pocitu, že konzum a chvat není tím hlavním problémem. V naší společnosti, v civilizaci prvního světa, která duchovní potenciál Vánoc už dávno vytlačila někam do pozadí a teď si zoufale hledá jiné hodnoty, se často zdůrazňuje, že jde o svátky lásky, pokoje a míru, kdy k sobě lidé mají mít blízko, mají k sobě být laskaví, pohostinní a intenzivně se stýkat…

Plně a pokorně se ztotožňuji s myšlenkou paní Kidigo, že heslo „jaký si to uděláš, takový to máš“ je tu namístě.

Myslím si, a v tom se shoduji i s předními duchovními a moderními ekonomy, že lidé by si měli, více půjčovat na tzv. Vánoční (schválně píšu VELKÉ V, PROTOŽE JDE O NĚCO OHROMNÉHO) dárky, aby se mj. roztočila kola ekonomiky a lidé měli práci, a hlavně kapitalisté tučnější zisky, které s obrovskou pokorou vyvedou z ČR.

Také se více peněz odvede na DPH, za které následně mohou politici konat dobro.

Další důvod, pokud dáte dětem, ale i dospělým drahý dárek, tak vás pak mají mnohem radši. Láska prochází nejen žaludkem, ale i peněženkou.

Půjčujte si! Neflákejte to!

Sečteno - kdo na drahé dárky nemá, tak ať si na ně půjčí, ostatně, tak je to implicitně napsáno v Bibli.

Opravdu, vy lakomci, nečekejte, pokud dáte bližním svým dárky za pětistovku, že vás čeká království nebeské. Kdepak, kdo šetří na Vánocích, tomu se to krutě nevyplatí, to vám řekne každý farář či farářka.

Zpátky ke textu - s větou : Protože v naší rodině všichni všechno maj a co nemaj, to si můžou koupit, dostanou sprchové gely. Ty se vždycky hodí. - se tedy nemožno ztotožnit, z důvodů makroekonomických, ale ani náboženských. Kdo si vymyslí, že si Bohové nevšimnou, že odbyl největší a nejdůležitější svátky v roce „sprcháčem“, tak ten opravdu nemůže očekávat království nebeské, to ať se nezlobí na církve za upřímnost.

---------------------

Satirická fejetonová reakce

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz