Hlavní obsah
Aktuální dění

Otevřený dopis Robertu Ficovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Otevřený dopis Robertu Ficovi. Stop násilí.

Článek

Vážený pane premiére,

s hlubokým smutkem a zármutkem jsem se dozvěděl o úterní tragické události, kdy jste se stal obětí atentátu v Handlové. Chtěl bych tímto vyjádřit své upřímné dojetí a solidaritu v této obtížné chvíli.

Atentát na Vás nejenže zasáhl Vás osobně, ale také obrovsky zasáhl celou Vaši ale i naši zemi a naše společné demokratické hodnoty.

Je nepřijatelné, že politické názory a postoje mohou být vyjádřeny násilnými prostředky a že politici jsou vystaveni takovému nebezpečí při vykonávání svých povinností ve službě lidem.

Vaše odvaha a oddanost službě Vaší zemi jsou obdivuhodné a inspirovaly mnohé.

Doufám, že tento „nešťastný incident“ neoslabí Vaši víru v demokracii a veřejnou službu, ale spíše posílí vaši rozhodnost a odhodlání pokračovat v boji za lepší a bezpečnější budoucnost Vaší země, ale i celé Evropské unie.

Dovolím si citovat slova předního českého politika Víta Rakušana - Násilí do politiky nepatří. Nepatří vlastně vůbec nikam. Útok na slovenského premiéra jednoznačně a důrazně odsuzuji.

Chceme mír a nenásilí všude. Násilí nepatří nikam.

In medias res - pane premiére, přeji Vám brzké uzdravení.

A ještě jednou hluboce a rázně odsuzuji čin, který se vůči Vám včera (dne 15.5.2024) stal.

Tento den se černým písmem zapíše do dějin nejen Slovenska, ale celé Evropské unie.

V sousedské úctě P. Kolman, Brno,

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz