Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pravdivý příběh: 75letý senior vyzrál na drzou mladou pokladní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Máme jenom jednu planetu!

Článek

Pan Antonín (75) byl již několik let v důchodě, mezi jeho hlavní koníčky mimo sbírání sýrových etiket patřilo plavání.

Žádné závodnické, ale pěkně zdravotní - ozdravné.

Občas se na něj hněvali mladší plavci a hlavně (stále více) přidrzlé plavkyně, že je brzdí v dráze, nicméně jeho lékaři a rodina ho za jeho plavecké aktivity chválili a chválili.

Lepší nálada

Po plavání měl také hned lepší náladu. A když někdy pár dnů kvůli zdravotním problémům nebo počasí nemohl jít plavat, tak měl hned špatnou náladu a nebylo s ním k vydržení.

Na podzim a v zimě nejraději chodil na městský bazén. Jeho vrstevníci někdy říkali „ten novej bazén, co postavil Městský národní výbor (MNV)“, ale Antonín tyhle dědkovské satirické výrazy nepoužíval.

Spíše spolu-dědkům říkal, kdybyste místo sezení v hospodě nebo chození po slevových akcích si šli radši zaplavat. Taky byste se tam konečně osprchovali, tím narážel hlavně na účetního v důchodě Luďana, který šetřil, kvůli Fialové drahotě, i na vodě. A tak smrděl, dámy prominou, skoro jako tři měsíce nemytý ruský voják.

Planetu máme jen jednu

Ale zpět k plavci Antonínovi. Jednou takhle jde ke kase, že si dobije kredit na „plavence“. I když měl seniorskou slevu, docela se divil, kam ty peníze z ní pořád mizí a mizí.

Dává paní tisícikorunu, kterou našetřil z důchodu, ta však nečekaně říká: To se Vám vážně líbí (!) taková plavenka? - Mladá, ani ne pětačtyřicetiletá slečna za pokladnou, tak asertivně glosovala zašlou Antonínovu kartičku. Vsuvka - Antonínova plastová kartička byla skutečně zašlá, měl ji již od roku 2009 po Kristu.

Tonda - starý právník si však věděl rady, pořádkovou pokutu slečně za drzost udělit sice nemohl, jak byl zvyklý ze svého předešlého povolání, ale zasměčoval rétoricky.

„Milá paní nebo ještě slečno, nevýměna kartičky je vysoce ekologická, to se tady v těch plastech za chvíli utopíme, každý musíme začít u sebe,“ a důležitě se podíval na její tričko, kde bylo anglicky napsáno: Máme jenom jednu planetu.

Pokladní jen zalapala po dechu a zbytek fronty se dal do smíchu. Dokonce z fronty vystoupil náctiletý repetent a začínající rapper Horáček - a zvolal: Hey, good bro, dáme ikonickýho placáka?

Past sklapla, ale nakonec na někoho jiného!

Foto: Petr Kolman

past

Anketa

Plavat chodím
1-3 x týdně
12,7 %
1-3 x měsíčně
14,7 %
1-3 x ročně
39,2 %
1-3 x za život
21,9 %
Plavat sice neumím, ale umím v 7 světových jazycích volat o pomoc!
11,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 770 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz