Hlavní obsah
Cestování

Pravdivý příběh z letošního Chorvatska aneb Jak chtěl Němec napálit Moravačky z Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Jak známo Chorvatsko je dlouholetým dovolenkovým cílem statisíců možná milionů Čechů a Moravanů. Z osvětových důvodů Vám stručně povím příběh, který se tam letos stal jednomu mému kamarádovi, panu Davidovi.

Článek

David byl na dovolené s rodinou ve zmíněném Chorvatsku, na kterou si rodina pracně a poctivě šetřila celý rok. Zde se dostal do spárů vykutáleného podvodníka… ne však Chorvata, ale Němce. Tím chceme předejít posilování zkreslených představ o darebných Balkáncích, kteří šidí chudáky z Česka.

K věci - Davidovy náctileté dcery, najednou jako blesk z čistého nebe, byly falešně obviněny z poškození auta, německým turistou. Okolo jehož automobilu jen procházely. Auto měl poškozené již předtím. Navíc nijak fatálně.

Následně po nich bylo perfidně žádáno, že mají ihned uhradit 50 Euro. Prostě částka, kvůli které se nestřílí, ale na ulici ji také zpravidla nenajdete.

Když se poblíž stojící David dcer zastal, zopakujme obvinění bylo naprosto vymyšlené a účelové, začal „podvodníček“ žádat jako kompromis jen dvacet euro.

David od počátku žádal příjezd chorvatské Policie, což „německý strejda“ zavile odmítal. Dokonce náctileté dcery strašil, že by mohly jít do vězení, a navíc si přivolal dva kamarády, jeden dokonce tvrdil, že je právník v Lipsku – kteří násobily psychologický nátlak na nebohé Brňany.

Následovaly prý skoro tři hodiny nepříjemného dohadování ve všech světových jazycích , do věci se vložil i chorvatský správce campu. Paradoxně ani on nechtěl nechat volat policejní orgány. Což je absurdní, jelikož Policii po celé EU má právo bezplatně volat samozřejmě každý občan i cizinec, nejen ze země EU.

David pokračuje - po pár hodinách dohadování, kdy se do věci vkládali různí lidé různých národností, policisté skutečně dorazili.

Chování policistů prý zpočátku neprofesionální, tvářili se, že je zbytečné je otravovat takovými hloupostmi, navíc v létě. Vyprávěl kamarád nakvašeně.

Němec zavětřil šanci, a znásobil požadavek na devadesát Euro. Nicméně, když po několika Němcových protichůdných informacích a kdy laxním chorvatským „četníkům“ začal , spolu se zmíněným „lipským právníkem“ hrozit, že si na ně bude stěžovat v Zagrebu, pak dokonce prý i v Berlíně a v Bruselu, dosáhl přesně toho, co každý vykuk opravdu nechce, naštval policisty.

Což Davida a jeho dcery zachránilo.

Zkrátíme to, nakonec vše dobře dopadlo, tedy mimo pokaženého letního odpoledne, a zmíněná moravská rodina nic platit nemusela a taky samozřejmě nezaplatila.

Poučení

Samozřejmě tohle není kauza, kterou by musel řešit advokát Tomáš Sokol nebo Radek Pokorný, nicméně ponaučení pro každodenní život je jasné, lidé braňte se, a nenechte se vydírat ani v cizině. Prostě neplaťte výpalné za klid, přesně na to podvodníčci a vykutálenci spoléhají, ať jsou z jakékoliv země světa.

A jak by řekl velký Brňan Franta Kocourek – Furt ve střehu… i na dovolené!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz