Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pravdivý příběh z povánočního Albertu. Jen pro silné povahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Pravdivý příběh z povánočního Albertu.

Článek

Kamarád Honza mi vykládal, co se mu stalo v brněnském Albertu. Věru zajímavá zkušenost.

Honza se vydal na nákup. Běžné věci pivo, chleba, máslo, mrkev, rohlíky, jogurty.

Nejprve se vydal k samoobslužné pokladně, tam mu ale furt něco pípalo a drhlo, tak se přesunul do fronty k jediné otevřené pokladně.

Ve frontě u pásu ho nejprve prý „zprdnula“ pokladní, která se s ním přetahovala o takový ten klacek sloužící k oddělení nákupů, když chtěl ho dát za svůj nákup. Pokladní mu vynadala, že s tím „odrážedlem“ může údajně manipulovat jen ona osobně.

Většinou to bývá přitom opačně, pokladní nadávají, když tam ten klacek nedáte. A pak se v tom vyznejte.

Zpropadená aktivní stařenka

Nicméně vrchol historky teprve přijde.

Honza se dostal na řadu, dává si urychleně věci do tašky, tuší, že paní za kasou není zrovna v přátelské náladě. V tom zezadu k němu přijde taková cca padesátiletá stařenka (dále též PSt) a říká - tady Vám vypadly bombonky a ukazuje na zemi. Skutečně tam ležela sladkost firemní Alberťácké značky v hodnotě cca 6 korun.

Honza po pravdě povídá - to není moje, paní. Klidně si to vezměte. Avšak paní říká, já to nechci, já to nejím a nečekaně hodila bonbony Honzovy do tašky. Mezitím od pokladny zahudrovala pokladní: Můžete si uklízet ten nákup, a budete platit kartou…?

Avšak do toho se objevila třetí paní, a říká krutopřísně: nespadly mně sem bonbony? A hodná paní PSt říká - jsou tady u toho pána v kabele (sice spisovně brněnsky, avšak nikoliv po pravdě výstižněji , že je tam před chvílí sama proaktivně hodila). Paní vulgo majitelka bonbonů opravdu nakrkle - Chlapisko, můžete mi ty bonbony vrátit, to jsou moje! Do toho pokladní, prosím vás, vraťte té paní ty bonbony, nebo na Vás zavolám ochranku…Jak tušíte, PSt která vše způsobila se mezitím takticky vytratila.

Doposud netrestaný Honza, začal mezitím z pod mrkve, jogurtů a chleba ze své „kabele“ lovit předmětné bonbony. Samozřejmě, v souladu s Hollanovy zákony (vsuvka - to jsou takové brněnské Murphyho zákony pro smolaře) , malé bonbonky zapadly kamsi do neznáma kabelového vesmíru…do toho stabilně (ne)vlídná pokladní - pane , můžete si laskavě pospíšit a uklidit si ten nákup a budete platit kartou? A mlsná paní důležitě jako by jí našeptával Tomio Okamura- dělejte, okamžitě mi vraťte ty bonbony, vy jeden zloději, co si berete co Vám nepatří, vy kradete skoro jako ta naše vláda!

No zkrátím to, chudák Honza se hanbou málem propadl a přitom chudák vůbec nic neudělal.

Poučení: I když jste sebeslušnější - bláznivé ženské Vám někdy ze života udělají peklo. Nepodceňovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz