Hlavní obsah
Lidé a společnost

Příběh z advokátní kanceláře. Nezbedný vibrátor nakonec přinesl právničce štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Kolman

Příběh ze života.

Článek

Paní Lucie byla úžasná heterosexuální právnička v prestižní advokátní kanceláři, věrná své úžasné práci (vždyť čím by byl svět bez právníků) i své kabelce prestižní značky. Kterou tady neuvádíme, ale všechny čtenářky ji určitě znají, tedy název té kabelky, ne právničky.

Neuvěřitelný trapas

Jednoho dne, když doktorka Lucie právě hovořila s kolegy o důležité právní záležitosti, se jí stalo něco, co známe jen z béčkového rumunského filmu.

Z kabelky jí vypadl vibrátor! Přirozeně nedbalostně, nikoliv úmyslně.

Celá místnost na okamžik ztichla. Lucie se cítila podivně, jako by čas zpomalil, jako snad i došlo k poklesu advokátního tarifu. Její tvář nabrala rudou barvu jako komunisté z brněnského Komárova, ale pak se rozhodla zachovat klid. „Pro pět ran do lex shopu, to jsem dneska nepočítala s takovým perfidním vystoupením mé kabelky,“ řekla s úsměvem, zvedla bledě modrý vibrátor a vrátila ho zpět do nezbedné značkové kabelky.

Její kolegové byli na začátku zaskočeni, ale pak se začali hurónsky smát. Skoro jako diváci v Manéži Bolka Polívky v devadesátých letech. Atmosféra se uvolnila a celý incident se proměnil v jeden z těch žuloprdných příběhů, které se budou opakovat na pracovišti ještě hodně, ale opravdu hodně dlouho.

Nadto, jak se ukázalo, vibrátor nepatřil Lucii, ale její druhé nejlepší kamarádce, která si ho u ní schovala den před tím před deštěm.

Změnit práci?

Lucie se na chvíli styděla, a dokonce zvažovala, zda má změnit práci, ale pak si uvědomila, že všichni občas zažijeme trapné situace. O to víc ocenila zejména mužské kolegy, kteří ji s obrovským respektem podpořili a nepřidávali další polínka pod kotlík trapnosti.

A co je nejdůležitější, díky této prekérní situaci si našla cestu k jednomu z kolegů, který se jí opravdu líbil. Předmětný incident jim dal příležitost začít spolu mluvit i jinak než o práci a byznysu. Nakonec se z toho vyvinul vážný vztah, neuvěříte skoro roční vztah, plný něhy, lásky, vášně a pochopení. Věc mezi (moravskými) advokátními orly nevídaná.

Poučení z krizového vibrátorového vývoje

Takže i když to na první pohled vypadalo jako trapná situace, nakonec to pro Lucii dopadlo velmi dobře.

Život je pestrý, a to byla a je na něm odjakživa krásné.

(na základě (ne)skutečné události, místa, data, jména byla autorsky pozměněna).

Zažili jste v zaměstnání nějaký trapas, o kterém se mluvilo nejméně ještě 18 měsíců po události? Napište nám ho v případě zájmu, prosím, bezplatně, do komentářů, děkujeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz