Hlavní obsah
Lidé a společnost

O strašném  masovém frenštátském vrahovi!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Připomínáme hrůzný čin z Frenštátu pod Radhoštěm, rok 2013.

Připomínáme hrůzný čin z Frenštátu pod Radhoštěm, rok 2013.

Článek

FBI definuje masového vraha jako vraha, který spáchá čtyři nebo více vražd během jednoho incidentu, bez delšího časového prodlení. Vraždy jsou často spáchány na jednom místě.

Mezi jednoho z nejhorších masových vrahů v České republice 21. století určitě patří Antonín Blažek.

Je to již deset a půl roku od jeho naprosto hrůzného činu ze severu Moravy, na který se nesmí zapomenout.

Tehdy sedmapadesátiletý Antonín Blažek 17. února 2013 úmyslně vyvolal výbuch plynu v panelovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm, v okrese Nový Jičín v Moravskoslezském kraji.

Stalo se tak v panelovém domě, kde i sám pachatel osobně bydlel.

Výbuchem zabil pět osob a 11 dalších zranil (z toho dvě osoby velice vážně). Těsně po činu zemřel i sám Blažek.

Na pachatele hrůzného činu, který zkazil život tolika rodinám, byla v době činu vedena exekuce prodejem jeho bytu. Motivem trestného činu byla msta ostatním obyvatelům domu, s nimiž měl vleklé dlouholeté sousedské spory.

Blažek byl podivín, samotář a notorický stěžovatel.

Zmáčkni play!

Připomenutý frenštátský vrah , který před deseti a půl rokem odpálil panelový dům i se svými sousedy, měl nebývale velkou zálibu v násilných počítačových hrách!

Na internetu s oblibou trávil čas tím, že vyhazoval do povětří domy a brutálně zabíjel různé postavy. Zmíněný sedmapadesátník údajně trávil na internetu hraním násilných her více času než drtivá většina teenagerů.

Je otázkou, na kolik se to podepsalo na jeho psychice. Bylo první vejce nebo slepice? Asi navždy zůstane utajeno, zda v násilných hrách svou agresi vybíjel, nebo naopak ji z nich čerpal a posiloval.

Pravda bude asi synergicky někde uprostřed.

Jakou hru měl severomoravský vrah nejradši?

Nejmilovanější hrou, u které trávil sedmapadesátiletý invalidní důchodce desítky hodin každý týden, byla legendární střílečka Counter-Strike.

V této hře se „plejer“ mimo jiné snaží vyhodit do vzduchu budovy v areálu a všechny protivníky zabít. Blažek bohužel nakonec převedl hru do reality.

Nejhorší bylo, že mezi zavražděnými osobami byly tři nevinné děti!

Prameny:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz