Hlavní obsah

Zdá se, že se bude zdražovat borovička.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

V jedné zapadlé slovenské vesničce má bruselský agent vyhledat svůj „kontakt“. Dotyčný má prý příjmení Čaputa a poznávacím heslem je věta „Zdá se, že se bude zdražovat borovička“.

Článek

V jedné zapadlé slovenské vesničce má bruselský agent vyhledat svůj „kontakt“.

Dotyčný má prý příjmení Čaputa a poznávacím heslem je věta „Zdá se, že se bude zdražovat borovička“.

Když se agent konečně dostane do oné středoslovenské vesnice, všimne si pouze jediného člověka.

Tím je jakýsi sedlák na poli u vesnice. Agent, přesvědčený, že místní lidé nemají vůbec potuchy o dění ve světě, přijde za tímto člověkem a rovnou se ho zeptá:

„Neznáte tady někoho, kdo se jmenuje Čaputa?“

„Jó, tak to je těžký“, odpoví onen sedlák, „tady ve vesnici je hasič Čaputa, četník Čaputa , hrobař i lékárník jsou taky Čaputa … dokonce i já se jmenuju Čaputa .“

Nedočkavý agent se rozhodne, že zariskuje a prohodí onu „kouzelnou“ formulku: “ Zdá se, že se bude zdražovat borovička“.

Sedlák nato: „Pánko velkomožný , tak vy myslíte špióna Čaputu ? To máte říct rovnou.....Ten je v druhé ulici vpravo od kostela.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Sedlák

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz