Hlavní obsah
Lidé a společnost

Boj proti nelegálním billboardům v Jihočeském kraji stále pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Piráti v Jihočeském kraji

Piráti v Jihočeském kraji nevzdávají boj proti nelegálním billboardům. Ty najdeme na pozemcích měst, kraje i soukromých vlastníků. Písecký místostarosta Josef Soumar proti nim bojuje dlouhodobě.

Článek

V Jihočeském kraji se bohužel nachází stovky nelegálních billboardů a reklam. Město Písek se k této problematice postavilo čelem a vydalo rozhodnutí o odstranění prvních z nich v blízkosti silnic II. a III. třídy.

„U silnic v Písku a okolí je okolo devadesáti nelegálních reklamních stojanů. Většina stojí na pozemcích kraje, ŘSD či soukromníků. Odbor dopravy proto nyní vypracovává materiál, který vlastníkům pozemků rozešleme. Na jeho základě pak majitelé budou moct nelegální reklamu ze svých pozemků odstranit podle současné legislativy,“ přibližuje písecký místostarosta a krajský zastupitel Josef Soumar (Piráti). Zákon v tuto chvíli sice umožňuje majitelům pozemku nelegální reklamu odstranit, ale musí to udělat bez demontáže samotných reklamních stojanů. Ty pak musí na tři měsíce uskladnit a jejich provozovateli dát možnost si je vyzvednout.

Billboardová mafie by po letech zisků měla konečně utrpět výraznou ztrátu. Nelegální reklamy, které jsou velice nebezpečné a způsobily již několik smrtelných nehod, musí od našich silnic co nejrychleji zmizet,“ dodává Josef Soumar. Reklamy, které má na svých pozemcích město Písek odstraní odstraní a uskladní městské služby.

O odstranění billboardů v okolí krajských silnic rozhodne Jihočeský kraj. Věříme, že se k píseckému příkladu přidá a že tento rok začnou nelegální billboardy od silnic mizet.

Je totiž nutné konečně zasáhnout proti vizuálnímu znečištění, nelegální činnosti a přispět k bezpečnosti našich cest.

A co vy, jak se díváte na billboardy kolem silnic?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám